31 MART AKŞAMI KÜTAHYA’NIN MEYDANINDA ŞUNU SÖYLECEĞİZ: NEREDE KALMIŞTIK?

187

Kendi adayları ile girecekleri yerel seçimlerde Kütahya’da da belediyeyi kazanacaklarını ifade eden Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, “31 Mart akşamı Kütahya’nın en büyük meydanında “Nerede kalmıştık?” deyip milli görüş ruhunu yeniden yaşatacağız.” Dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, Bengisu Sosyal Tesislerinde Kütahya’da görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Toplantıya Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Osman Gezgin, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam, parti yönetimi ve basın mensupları katıldı.

‘KENDİ ADAYLARIMIZLA GİRECEĞİZ’

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz Kütahya’da düzenlediği basın açıklamasında yaklaşan yerel seçimler ve Kütahya projelerine dair açıklamalarda bulundu. 1994 yılında Ankara ve İstanbul büyükşehir belediyeleri kazandıklarını hatırlatan Altınöz, “2024’de de İstanbul, Ankara, Kütahya ve Türkiye’de 81 il922 ilçede belediyeleri kazanacağımızdan adımız gibi eminiz.” Dedi. Seçimlere kendi logoları ve adayları ile girme kararında olduklarını ifade eden Altınöz,  öncelikle yerel seçimlerde sonra 2028’de merkezi yönetimde olacaklarını vurguladı.

KÜTAHYA PROJELERİNİ ANLATTI

Kütahya’ya dair Yeniden Refah Projelerini de açıklayan Altınöz, “Kütahya’da sağlık turizminin geliştirilmesi lazım. Budapeşte, Bükreş gibi yerlerde termal turizm dünyanın her yerinden turist çekiyor. Bizim bu turizm hareketini birinci sınıf kalitede termal suyu ile Kütahya’da yapmamız mümkün. Geçmiş belediyecilik çalışmalarımızda bunu yaptık devamını Kütahya Belediyesini aldığımız zaman tekrar hayata geçireceğiz.” İfadelerini kullandı. 

Diğer gübrelere nazaran 8-10 kat katma değeri olan kömür gübresinin Kütahya’da hayata geçmesini sağlayacaklarını dile getiren Altınöz, belediyecilik anlayışlarının üretim ve istihdam odaklı olacağına değindi. Yöresel ürün geliştirme merkezleri ile coğrafi işaretli ürünlerin niteliğini artırmayı hedeflediklerini açıklayan Altınöz, “Belediye e-ticaret portalı geliştirip Kütahya’nın bir ilçesinde ya da köyünde üretilen ürünün dünyanın her yerine satmak imkanı sunacağız.” Şeklinde konuştu.

‘MİLLİ GÖRÜŞ RUHUNU

YENİDEN YAŞATACAĞIZ’

31 Mart akşamı Kütahya’nın en büyük meydanında “Nerede kalmıştık?” diyeceklerini ifade eden Altınöz, “Ahmet Derin gibi değerli vekillerimizin yaptığı çalışmaları zamanın ruhuna uygun şekilde yeniden hayata geçireceğiz. Kütahya’da Yeniden Refah ruhunu, yeniden Milli Görüş ve Erbakan ruhunu yaşatacağız.” Dedi.

‘EN DOĞRU İSİMLERLE ÇIKACAĞIZ’

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın Kütahya’ya karşı ayrı bir ilgisi olduğunu ifade eden İl Başkanı Osman Gezgin, “Diğer parti başkanları son 2 yıldır bir defa bile Kütahya’ya gelmemişken Liderimiz Fatih Erbakan Kütahya’ya 2 sene içerisinde 4 defa gelmiş, Genel merkezde, MKYK’larda 2 tane Kütahyalı hemşerimize yer vermiştir. Kütahya’mız da liderimize değer vererek 14 Mayıs’taki ilk girdiğimiz genel seçimlerde Kütahya’yı yüzde 7’lik bir oyla Türkiye’deki Yeniden Refah Partisi illeri arasında 4. Sıraya taşımıştır. Yeniden Refah Partisi bundan sonra Kütahya’nın ve tüm Türkiye’nin gerçeğidir. Yaklaşan genel seçimlerinde de 13 belediyenin 13’ünde de taliptir ve en güçlü siyasi partidir.” Şeklinde konuştu. Genel merkezin Kütahya’da ve 81 ilde, ilçelerde çok ciddi bir çalışma yaptığını ifade eden Gezgin, araştırmalarda seçimlerde en doğru, halkta karşılığı var olan isimlerle vatandaşın karşısına çıkacaklarını belirtti.  

‘DOĞRU DOĞRU YANLIŞA YANLIŞ DEMEYE DEVAM’

Kütahya’ya hizmet vermiş Milletvekili Ahmet Derin’i anarak sözlerine başlayan Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, “Kendisiyle yakinen çalışma fırsatı buldum. Ahmet Derin abimiz malıyla canıyla Kütahya için çalışmıştır. Bugün siyaset yapmak isteyenlere örnek olarak gösterilmesi gereken bir isimdi. İnşallah Kütahya’dan yine Ahmet derin gibi milletvekilleri çıkartabilmeyi rabbim bize nasip eylesin.” Şeklinde konuştu. İttifak ortağı olmalarına rağmen doğruya doğru yanlışa yanlış demeye devam ettiklerini belirten Altınöz, “Şu an Türkiye’de ana muhalefet partisi Yeniden Refah Partisidir. Sadece eleştirmiyoruz iyi yapılan şeyleri de derhal takdir ediyoruz. AK Parti vekilleri, siyasetçileri TV programlarında yoklar, sokakta yoklar. Genel merkez binasında oturuyorlar. Vatandaşımız da 21 yıldır oy vermeye devam ediyor. Alternatifi yok deniyor ancak 130 tane siyasi parti var. Artık umut var, artık Yeniden Refah var.” İfadelerini kullandı.

‘DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YOK’

Türkiye’de uygulanan yöntemlerle ekonomik düzlüğe çıkılamayacağını ifade eden Altınöz,  “Biz isteriz ki AK Partinin ekonomideki başarıları takdir edelim ama devamlı aynı şey yapılarak başarı elde edilemez. Türkiye artık sadece borç faizini ödeyerek ekonomi döndürüyor. Emekli 7 bin 500 TL’ye nasıl geçinecek? Dünyanın en çok kamu ihalesi alan 10 firmadan 5’i Türkiye’den. Böyle bir şey dünyanın hiçbir yerinde yok. Çok güzel hastaneler yapılıyor ancak yap işlet devret modeli ve hasta garantisi ile. Bunları kendimiz yapalım. Biz zaten bu parayı veriyoruz.” Dedi. Yeniden Refah Partisinin vergileri azaltarak maaşları artıracağını ifade eden Altınöz, israf ekonomisini sona erdirip faizden uzaklaşacaklarının altını çizdi.

Basın toplantısını yapıldığı alanın eskiden Azot Fabrikasının sosyal tesisi olduğunu hatırlatan Altınöz, “Daha önce 5 bin kişi çalışırken 185 kişiye düşmüş. Şu an milyonlarca üniversiteli genç işsiz. Pırıl pırıl evlatlarımız asgari ücret ile mühendislik yapıyor ama günlük bin 500 TL yevmiye ile ev boyamak için usta aranıyor. Bu çarpık eğitim sisteminin bir sonucudur.” ifadelerini kullandı.

‘KÜTAHYA’YA KÜÇÜK BİR BEŞTEPE YAPTILAR’

Belediye başkan adaylarındaki kriterini vatandaş tarafından sevilen, temiz düzgün dürüst insanlar olarak açıklayan Altınöz, şu ifadeleri kullandı: “Allahtan korkan kuldan utanan, belediyenin bir kuruşunu dahi harcarken üç kere düşünen biri olmalı. Kütahya’da milli görüşe hizmet eden Süleyman Canan abimiz kendi özel işleri için belediyenin imkânlarını kullanmaz, belediyeye yürüyerek gider gelirdi. Belediyeye borçla devralıp nakitle devreden bir belediye başkanıydı. Sonra AK Partili kardeşlerimiz gelip hızlarını alamayıp, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a özenip buraya küçük bir Beştepe Külliyesi yaptılar. Akla izan bir durum. Dünyada artık mekânsal sistemler ortadan kalkarken bu kadar büyük bir kamu binası yapılır mı?”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *