KIZILÇAM FİDANLARI TOPRAKLA BULUŞUYOR

843

142 bin 770 adet kızılçam fidanının dikim çalışmalarından önce Gediz Sorgun Orman İşletme Şefi Ekrem Saygı, fidan dikiminde dikkat edilecek hususlar ve fidan dikim tekniği hakkında uygulamalı olarak eğitim verdi

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü Gediz Orman İşletme Müdürlüğü Sorgun İşletme Şefliği tarafından yürütülen Endüstriyel Plantasyon Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında kızılçam fidanları toprakla buluşuyor.

Doğal ormanlara olan baskıyı azaltmak, Türkiye’nin odun hammaddesi ihtiyacını karşılamak amacıyla; hızlı büyüyen, dayanıklı, idare süresi(kesime olgunluk çağı) kısa olan türlerle yapılan Endüstriyel Plantasyon Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Gediz Sorgun İşletme Şefliği 32 ve 33 nolu bölmelerde fidan dikimleri devam ediyor. Arazi hazırlıkları tamamlanan 91 Ha. sahada;  çevre köylerden vatandaşlar tarafından 142 bin 770 adet kızılçam fidanının dikim çalışmalarına başladı.

KÖYLÜLERE KATKI SAĞLIYOR

Ağaçlandırma çalışmaları öncesinde Gediz Sorgun Orman İşletme Şefi Ekrem Saygı tarafından; fidan dikimi yapacak olan işçilere yönelik olarak; fidan dikiminde dikkat edilecek hususlar ve fidan dikim tekniği hakkında uygulamalı olarak eğitim verildi. İşletme Şefi Ekrem Saygı; yapılan ağaçlandırma çalışması ile doğal orman alanlarının daha iyi korunması, orman ürünleri sektöründeki hammadde tedariğinin kesintisiz devam etmesi, erozyonun önlenmesi ve karbon emisyonlarının azaltılmasının hedeflendiğini aynı zamanda köylü vatandaşlara da katkı sağlandığını belirtti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *