‘TELAŞA MAHAL YOK’

1590

Hafta sonu yaşanan ayçiçeği yağı krizinin ardından açıklamada bulunan Kütahya Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Özçalık, ‘Endişeye mahal yok. Ülke olarak üretimimiz ihtiyacımızın büyük bölümünü karşılıyor zaten. Ayrıca bu yıl yağlık bitkilerin ekim alanları daha da artacak’ dedi.

Kütahya Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Özçalık sosyal medya hesabından Tarım ve Orman Bakanlığının ayçiçeği yağı stoğu hakkındaki basın açıklamasını paylaştı.

Rusya’nın Azak Denizi’ni kapaması üzerine Türkiye’ye gelmekte olan yağ dolu gemiler limanda kaldı. Yaşanan panik ve sonrasında Kütahya’da da birçok vatandaş marketlere koştu. Bazı markaların 5 litrelik ayçiçek yağı fiyatı 250 lirayı aştı. Yağ fiyatlarındaki artış sosyal medyanın gündeminde yer aldı.

‘EKİM ALANI ARTACAK’

Tarım ve Orman Bakanlığının konu hakkındaki açıklamasını sosyal medya hesaplarından paylaşan Kütahya Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Özçalık, Ayçiçek yağında stokların tükendiğinin spekülasyon olduğu belirtildi. Vatandaşların telaşına mahal olmadığına vurgu yapan Orhan Özçalık,  “Ülke olarak üretimimiz ihtiyacımızın büyük bölümünü karşılıyor zaten. Ayrıca bu yıl yağlık bitkilerin ekim alanları daha da artacak” ifadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *