‘EMEKTEN YANAYIZ’

1849

Çalışanlarının yüzde 90’ı kadın olan Doğuş Cam Fabrikası’ndaki emekçi kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Av. Şeref Han, emek ve sermaye çelişkisinde emekten yana olduklarını vurguladı

CHP Kütahya İl Örgütünün önde gelen ismi Av. Şeref Han ve İl Kadın Kolları Başkanı Sevinç Şenol 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Doğuş Cam Fabrikası’nı ziyaret etti.

Emek ve sermaye çelişkisinde emekten yana olduklarını vurgulayan Av. Şeref Han, “Bugün tam olmamız gereken yerdeyiz. Kütahya 1. OSB’deyiz.  10 bin’in üzerinde emekçi var. Bu emekçilerin arkasında duracak mert, yiğit vatan evlatlarına ihtiyaç var.  Bu da hiç şüphesiz emekçilerin arkasında Atatürk’ün yiğit oğulları ve kızlarına düşüyor.” Dedi.

‘HALİNİ ANLIYORUZ DEMEYE GELDİK’

Hayat pahalılığının geldiği noktada emekçinin yanında durma gereği hissettiklerini ifade eden Av. Şeref Han, “Gözlerine bakarak biz aynı toprağın emekçisiyiz halini anlıyoruz demeye geldik. Biz güneşin çocukları, umut taşıyan Cumhuriyet Halk Partililer olarak güzel günleri bu ülkeye ve insanlara getireceğiz” ifadelerini kullandı.

Av. Şeref Han, Kadın kolları il başkanı ve CHP’nin kadın üyeleri ile birlikte çalışanlarının yüzde 90’ı kadın olan Doğuş Cam Fabrikası’nda emekçi kadınlara burada çiçek takdim etti.  

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *