İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜNÜN 101. YILI COŞKUYLA KUTLANDI

531

İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. Yılı Kütahya’da coşkuyla kutlandı. Vali Ali Çelik, “İstiklal Marşı’mızın her bir dizesinde bize düşen sorumluluk var. Milletimizin ve bağımsızlığımızın sonsuza kadar var olması için ne gerekiyorsa yapma çabasında olmalıyız” dedi.

Türkiye’nin bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yılı Kütahya’da coşkuyla kutlandı. Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Milletvekilleri İshak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler ile Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve il protokolü katıldı.

Akşemsettin İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan İstiklal Marşı’nın 101. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı Hezar Dinari Kültür Merkezinde yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Batur’un ‘Yüreklerde Akif Dillerde Hürriyet’ başlıklı günün anlam ve önemini anlatan konuşmasıyla devam etti.

Akşemsettin İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı program izleyicilerden büyük beğeni aldı. İstiklal Marşı’nın 101. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı, ödül töreniyle sona erdi. İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışması, İstiklal Marşı’nı ezbere güzel okuma yarışması, Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet temalı resim yarışması, Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet temalı kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Ali Çelik, Milletvekilleri İshak Gazel, Ceyda Çetin Erenler, Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Necati Gündüz, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık tarafından verildi.

‘HER DİZESİNDE SORUMLULUKLARIMIZ VAR’

Öğrencileri tebrik eden Vali Ali Çelik, “İstiklal Marşı’mızın her bir dizesinde bize düşen sorumluluk var. Milletimizin ve bağımsızlığımızın sonsuza kadar var olması için ne gerekiyorsa yapma çabasında olmalıyız” dedi. Kütahya Valisi Ali Çelik, Akşemsettin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programın duygu yüklü olduğunu belirterek, “Öğrencilerimizin bugün bize yaşattığı duygu inşallah ülkemizin her yerinde, her alanında yaşanır. Allah ülkemize ve milletimize bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Bizlere bugün güzel bir gün yaşatan Akşemsettin İmam Hatip Lisesi kadrosuna teşekkür ediyorum. Rabbim sağlık ve sıhhatle nice kutlamaları nasip eylesin. Rabbim bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.

Program Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet temalı resim sergisinin gezilmesi ile son buldu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *