‘YENİ TASARIMCILARA İHTİYAÇ OLACAK’

653

DPÜ öğrencisinin yoğun katılım gösterdiği konulu Schnitzer Tasarım Yarışmasında konuşan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, “Tasarım insanın yaratılışından itibaren vardır ve var olmaya devam edecektir. Bugün tasarımcıya ihtiyaç olduğu gibi gelecekte de yeni tasarımlara ve yeni tasarımcılara ihtiyaç olacak.” dedi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Mimarlık Fakültesinin Endüstriyel Tasarım ve İç Mimarlık bölümleri ile Schnitzer firmasının ortak organizasyonu olan ahşap mobilya ayağı konulu Schnitzer Tasarım Yarışması için Üniversitemizde ödül töreni düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Mavi Salon’da düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, Mimarlık Fakültesi Dekan Prof. Dr. Osman Şan, Schnitzer firmasının sahibi Umut İnce ile akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencilerden çok sayıda tasarım başvurusunun yapıldığı yarışmada dereceye giren genç tasarımcılara ödülleri verildi. Yarışmada İç Mimarlık Bölümü öğrencileri arasında birinciliği Aydın Ünver, ikinciliği Deniz Gelir, üçüncülüğü M. Talha Özdemir kazanırken jüri özel ödülünü H. Can İnanç ve mansiyon ödülünü ise M. Can Çalışkan elde etti.

‘ÇALIŞMA HAYATINA ADAPTASYONU SAĞLIYOR’

Yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik eden Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şan, Schnitzer firmasına böyle bir yarışmanın gerçekleşmesinde katkı sağladığı için teşekkürlerini sundu.  Prof. Dr. Şan, bu tarz yarışmaların öğrencilerin mezun olduktan sonraki çalışma hayatına adaptasyonu bakımından katkı sağladığını ve bu etkinliklerin düzenlenmesinde teşvik edici olacaklarını belirtti.

Firma sahibi Umut İnce ise yaptığı konuşmada, Mimarlık Fakültesi ile böyle bir etkinlik gerçekleştirdilkeri için mutlu olduğunu söyledi. Sektörün genç tasarımcılara olan ihtiyacından bahseden Umut İnce, yarışmaların öğrencilerin kendilerini geliştirmesine ve tasarımları ile ülkemize katkıda bulunmalarının önemine değinerek bu tür etkinlikleri ödüllendirerek teşvik edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

İnce’nin ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Kâzım Uysal, “Mimarlık Fakültemizi ve Schnitzer firmasını kutluyorum. Tasarım insanın yaratılışından itibaren vardır ve var olmaya devam edecektir. Bu yüzden bugün tasarımcıya ihtiyaç olduğu gibi gelecekte de yeni tasarımlara ve bu tasarımları gerçekleştirecek yeni tasarımcılara ihtiyaç olacak. Başta yarışmada derece alanlar olmak üzere katılım sağlayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *