‘KADIN İSTERSE’

572

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri, Türkiye’ye ve Dünya’ya farklı alanlarda adını duyurmuş kadınların başarılarını sahneye taşıdı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kütahya’da birçok etkinlikle kutlandı. Kütahya Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bir etkinlik düzenlendi.

Kadınlar gününde farkındalık yaratarak kadının gücünü anlatan minik öğrenciler, sahneye Türkiye’ye ve Dünya’ya farklı alanlarda adını duyurmuş kadınların resimleriyle çıktı.

Öğrenciler resimleri tek tek tanıttı. Öğrenciler “Kadın isterse yokluklar ve zorluklar içinde bir uçağı uçurulup Türkiye’nin ilk kadın pilotu Sabiha Gökçen olur.” “Kadın isterse savaş meydanlarında tüm gücüyle destek verip Nene Hatun olur.” “Kadın isterse tüm baskılara rağmen ilk Müslüman kadın oyuncu Afife Jale olur.” “Kadın isterse güçlü zeki ve savaşçı ruhuyla ilk kadın hükümdar Tomris Hatun olur.” “Kadın isterse hayatın tüm engellerine rağmen hasta yatağından yaptığı resimle dünyanın en ünlü ressamlarından biri Frida Kahlo olur.” “Kadın isterse milli mücadelede önemli rol oynayıp, kadınların haklarını savunup yazdığı kitaplarla Halide Edip Adıvar olur.” “Kadın isterse yok olmak üzere olan bir vatanın küllerinden doğmasını sağlayan Ulu Önder Atatürk’ü büyüten Zübeyde Hanım olur.” Diyerek tek tek taşıdıkları resimleri tanıttı.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *