BU KAFE BAŞKA KAFE

702

Otizmli bireylerin fırsat verildiğinde toplumun her alanında yerlerinin olabileceğine dair farkındalık yaratmak için Kütahya Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından hayata geçirilen Otizm Kafe Kütahyalılardan yoğun ilgi gördü

Kütahya Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından EGEP kapsamında Sera AVM’de hayata geçirilen Otizm Kafe misafirlerini ağırladı.

ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN SERVİS

Otizm Kafe’de otizmli öğrenciler, sosyal hayata katılabilmeleri adına büyük bir adım atarak ilk iş deneyimlerini yaşadı. Öğrenciler kafeye gelen misafirlerine Kütahya Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda görevli öğretmenlerinin de desteğiyle sipariş alıp servis yaptı. Özel çocukların sunumu ile gerçekleşen “Otizm Kafe’ye Kütahyalı vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Otizm Kafe’nin ilk konukları Kütahya Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hakan Gölpınar, Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Topuz, Yeşilay Cemiyeti Kütahya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal oldu.

YETER Kİ FIRSAT VERİLSİN

Otizm Kafe’de özel çocuklara fırsat verildiğinde neler yapabildiklerini göstermeyi hedefleyen Kütahya Özel Eğitim Uygulama Okulu, otizmli çocukların toplumun her alanında yerlerinin olabileceğine olan inançlarını kamuoyuyla paylaşmayı amaçladı.  Kütahya Özel Eğitim Uygulama Okulu’ndan yapılan açıklamada Otizm Kafe’de bu hedefin başarıldığı belirtildi.

Yapılan açıklamada; “Etkinliğimize gösterilen yoğun ilgi ve alakadan dolayı hem çocuklarımız hem de okulumuz olarak çok memnun kaldık. Etkinliğe katılım sağlayan Kütahya Milli Eğitim Müdürümüz Hasan Başyiğit’e, Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Hakan Gölpınar’a, Milli Eğitim Şube Müdürümüz Mustafa Topuz’a, Yeşilay Cemiyeti Kütahya Şubesi Başkanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal’a, Kütahya Rehberlik ve Araştırma Merkezi’ne, okul idarecilerine, Yeşilay Spor U14 Futbol Takımı’na, Anasultan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne, Akdemir Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne, Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne, Su Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ne ve tüm misafirlerimize teşekkür ederiz. Ayrıca Otizm Cafe sponsorluğunu üstlenen Anasultan Rehabilitasyon Merkezi’ne ve Özbereket Unlu Mamülleri’ne, bize kapılarını açan Sera AVM’ye çok teşekkür ederiz, desteğiniz bizim için çok kıymetli” ifadelerine yer verildi.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *