RAMAZAN ŞEKERLERİ TEZGÂHLARI RENKLENDİRDİ: KÜTAHYA’DA BAYRAM AYNI RUHLA YAŞANIR

105

Bayram alışverişi bu sene en çok şeker, çikolata satıcılarının yüzünü güldürdü. İşlerinin durgunlaşmadığını ifade eden esnaf Kütahya’da bayram ruhunun şeker çikolata ile yaşatıldığını belirtti.

Ramazan Bayramı öncesi rengârenk görüntüleriyle şeker ve çikolatalar tezgâhlardaki yerlerini alırken; vatandaşlar, şekercilere yoğun ilgi gösteriyor.İşlerinin gayet güzel gittiğini belirten Köyden Kuruyemiş Baharat İşletmecisi Aynur Telci, “Kütahyalı, misafirine daha çok çikolata ikram etmek istiyor o yüzden insanlar en çok çikolatayı tercih ediyor.” Dedi. Telci, bu bayram en çok parfümlü kolonyaların tercih edildiğini ancak klasiklerden vazgeçemeyenlerin limon kolonyasına rağbet gösterdiğini belirtti.

Satışlarının gayet iyi gittiğini belirten Konak Kuruyemiş İşletmecisi Selim Koçyiğit, “10 yıl önce 100 kilo satıyorsak bugün de 100 kilo satıyoruz. Biz de değişen bir şey olmadı. Ramazan ruhu, bayram ruhu Kütahya’da her zaman yaşanır.” Dedi.

Ramazan Bayramı öncesi bayramların sembolü şeker ve çikolata alışverişinden yoğunluk yaşanıyor.

KAŞMİR VE LAVANTA

KOLONYALARI POPÜLER

Şeker, çikolata, kolonya satışları sebebiyle çok yoğun olduklarını belirten Köyden Kuruyemiş Baharat İşletmecisi Aynur Telci, Kütahya’da vatandaşların şekerden çok çikolata satın aldığını ifade etti. Kolonyaların da çok sattığına değinen Telci, kaşmir ve lavantalı kolonya başta olmak üzere parfümlü kolonyalara rağbet gösterildiğini limonlu kolonyanın ise bir gelenek olarak çok sattığını vurguladı.  

‘HER BÜTÇE İÇİN ÇEŞİDİMİZ VAR’

Önceki yıllarla kıyasladığımızda da satışlarda bir düşüş yaşamadıklarını dile getiren Telci, “Vatandaşımız bayram alışverişi için saman pazarını ziyaret ediyor zaten. Köyden olarak biz bir düşüş görmedik. Vatandaş bizi tercih ediyor zaten. Hatta bizim ürünlerimiz arasında en kaliteli ürünler satılıyor. Vatandaş da artık iyi kalite, alt kalite ürünleri biliyor. Orta gelir grubu da kaliteli ürünü bütçesine göre alıp çıkabilir, üst gelir gurubu da zevkine göre ürünü alıp çıkabilir.” Dedi. Her bütçeye hitap ettiklerinin altını çizen Telci, 100 liraya da 500 liraya da şeker çikolata olduğunu, kolonya fiyatlarının ise 50 lira ile 150 lira arasında olduğunu açıkladı.

HEDİYELİK ÜRÜNLERE TALEP ÇOK

Bayramlık ürünlerin raflarda yerini aldığını söyleyen Konak Kuruyemiş İşletmecisi Selim Koçyiğit, “Hem her zaman getirdiğimiz vatandaşımızın her daim talep gösterdiği şekerleri çikolatalar getirdik. Hem de yenilik isteyen müşterilerimiz için yepyeni ürünler de yerini aldı. Bayrama özel kolonyalarımız şekerlerimiz çikolatalarımız vatandaşımızın hizmetine sunuldu.” Şeklinde konuştu. Daha çok kaliteli şeker ve çikolata sattıklarını ifade eden Koçyiğit, bayramda şekerin çok satıldığını, hediyelik ürünlere de talebin çok olduğunu her müşteri potansiyeline uygun ürünleri olduğunu ifade etti.  

BAYRAM AYNI BAYRAM

RAMAZAN AYNI RAMAZAN

Yoğunluğun son günlere doğru arttığını dile getiren Koçyiğit, şu ifadeleri kullandı: “Ama genel olarak önceki yıllara göre saman pazarındaki yoğunluk az. İnsan kalabalığı Kütahya geneline yayıldı biraz. Ama bizim işlerimizde bir şey değişmedi. Eski ramazanlar, eski bayramlar diye bir şey yok. Hala aynı bayram hala aynı Ramazan.”

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *