LİNYİT ZİRVEYE ÇIKTI

931

Bölgesel Amatör Lig 8. Grupta mücadele eden TKİ Tavşanlı Linyitspor bu hafta kendi sahasında Eskişehir temsilcisi Anadolu Üniversitesi’ni konuk etti. Müsabaka öncesinde rakibinin 1 puan arkasında 2. sırada yer alan kırmızı siyahlılar ikinci yarıda serbest vuruştan gelen golle rakibini mağlup ederek 31 puanla liderliği devraldı.

Son iki haftasına girilen BAL’da temsilcimiz Linyitspor 6 puan değerindeki müsabakadan sevinçle ayrılırken, önümüzdeki hafta bir başka şampiyonluk adaylarından Bozüyük Vitraspor’un konuğu olacak. Bu maçıda kazanması durumunda Meteorlar, son hafta kendi saha ve seyircisi önünde Yunusemrespor ile şampiyonluk turu atmak için yeşil sahada olacak ve 3. Lig için ilk aşamayı geride bırakacak.

Gol pozisyonu bakımından kısır geçen maçta puan hesapları nedeniyle heyecan seviyesi oldukça yüksekti. Tavşanlı halkı güneşli havayı fırsat bilerek çoluk çocuk Ada Stadının yolunu tuttu. 90 dakika boyunca susmayan taraftarının desteğini alan kırmızı siyahlılar ikinci yarıda etkili futboluyla göz doldurdu. Rakip takım kalecisinin ceza sahası önünde yaptığı faul ve kırmızı kart görmesinin ardından, topun başına geçen Linyitspor oyuncusu tam 90 olarak tabir edilen yere meşin yuvarlağı gönderince liderlikte gelmiş oldu. Daha sonra temsilcimizde 10 kişi kalsada Anadolu Üniversitesi’nin beraberlik çabaları skoru değiştirmeye yetmedi.

Maçı izleyenler arasında yer alan Belediye Başkan Vekili Naci Erarslan, Linyitspor’a şampiyonluk yolunda başarılar dileyerek, teknik heyet ve futbolcuları tebrik etti.

3. LİG’E ÇIKACAK TAKIMLAR NASIL BELİRLENECEK?

Bu sezon BAL Statüsüne bakacak olursak 9 bölgede, 27 grupta, toplam 260 takım mücadele veriyor. TFF 3.Lig’e her bölgeden 1 (bir) olmak üzere toplam 9 takım yükselecek. Grup müsabakaları sonunda gruplarının birincisi olan takımlar Bölge Birinciliği müsabakalarına katılma hakkı kazanacak. Her Bölgede bulunan 3 grup birincisinin, kendi bölgesinde grup birincisi olan diğer takımlarla oynayacakları müsabakalar sonunda Bölge Şampiyonu olan 9 takım TFF 3.Lig’e çıkacak. Bölge Birinciliği müsabakaları tek devreli lig ve puan usulüne göre oynanacak. Yani 3 maçta en yüksek puanı toplayan takım resmen Şampiyonluğunu ilan ederek 3. Lig vizesi alacak. İSMAİL GÜL




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *