Türkiye Şampiyonası Kütahya’da yapıldı

758

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Tekerlekli Sandalye Dans Sporu 5. Türkiye Şampiyonası, Kütahya ev sahipliğinde Dumlupınar Spor Salonunda yapıldı.

6 ilden 50 sporcunun katıldığı, 32 kategoride düzenlenen dans şampiyonasının Kütahya ev sahipliğinde yapılmasından duyduğu memnuniyeti paylaşan Vali Ali Çelik, sporculara başarılar diledi.

Engelli bireylerin sosyal yaşam içinde kendini en rahat ifade edebileceği alanlardan bir tanesi spor olduğunu belirten Vali Ali Çelik, “Ülkemizde son zamanlarda özellikle paralimpik oyunlarda elde edilen başarılar yapılabileceklerinin sınırlarını, insan iradesinin ortaya koyabileceği azmi bize gösteriyor.  Özellikle Sümeyye Boyacı gibi sporcularımızın başarıları hepimize örnek oluyor. Tekerlekli dans sporunun paralimpik oyunlar içerisinde yer alması için Federasyon ciddi çaba gösteriyor. Umarım bu spor alanı olimpiyatlarda yer bulduğunda sizlerden de olimpiyat şampiyonları çıkacak” diye konuştu.

AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler ise

Kuruluşun ve kurtuluşun şehrinde, özel sporcuları ağırlamaktan son derece mutluluk duyduklarını söyledi. Yaptıkları çalışmalarıda anlayan Erenler; “AK Parti olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; 19 yıldır engelli vatandaşlarımızın toplumda arzu ettikleri konumda olabilmeleri, yeteneklerini, birikimlerini, başarma isteklerini sergileyebilmeleri için daima gayret gösterdik. Eğitimden, iş hayatına kadar pek çok alanda çok sayıda destek ve teşvik sağladık.  Tüm bu hizmetlerin sonucunda artık engelli vatandaşlarımız bugün 20 yıl öncesinde olduğu gibi sınırlı bir hayatın içine hapsolmak zorunda değil. 2021 sonu itibarıyla;

Son 19 yılda kamuda istihdam edilen toplam engelli sayısı 5 bin 777’den,192 bine ulaştı. Evde bakım yardımı alan engelli vatandaşımızın sayısı 535 bin 700 ‘e ulaştı. Okullarda kaynaştırma eğitimi alan engelli öğrenci sayısı 58 binden 320 bine, Özel eğitim sınıflarında öğrenim gören engelli sayısı 7 binden, 50 bine yükseldi. Kamuda 4-B, yani sözleşmeli statüsünde görev yapan personel için de yüzde 3 engelli çalıştırma mecburiyeti getirilerek 12 bin engelli kardeşimize daha istihdam alanı açıldı. 3 bin 200 engelli vatandaşımıza kendi işlerini kurabilmeleri için 65 bin liraya kadar hibe desteği verildi. Bugüne kadar 384 bin engelli kardeşimizi iş hayatına kazandırdık. Kamu-özel toplam 398 bakım merkezinde 32 bin kardeşimize yatılı bakım hizmeti sunuluyor. Üniversitelerimizin tamamında 50 bin yükseköğrenim öğrencimize hizmet veren Engelli Öğrenci Koordinasyon Merkezi kuruldu. Engellilerimize ücretsiz ulaşım kolaylığı sağlandı. 2030 Engelsiz Vizyon Belgesi ile de engellilerimize daha önemli fırsatlar sunmayı hedefliyoruz. Erişilebilirlik ilkesiyle, sağlık ve rehabilitasyon hizmetleriyle engelli vatandaşlarımızın hayatını daha da kolaylaştırıyoruz.

Tüm bu hizmetlerin sayesinde; engellilerimizin kendilerine sağlanan imkanlarla nasıl büyük başarılara imza attıklarına hep birlikte şahit oluyoruz. Özellikle de spor alanında ulusal ve uluslararası yarışmalarda çok sayıda engelli sporcumuz, kazandıkları madalyalarla ay yıldızlı şanlı bayrağımızı dalgalandırırken, milletçe hepimizi gururlandırıyor. Azimle, coşkuyla, cesaretle hayata sarılan engellilerimizi gördükçe onlara daha da iyi imkanlar sunabilmek hedefiyle daha da çok çalışıyoruz. Sizler yeter ki başarmak isteyin, biz daima yanınızdayız. Hayallerinize engel olacağını düşündüğünüz her zorluğu birlikte aşacağız”dedi. Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkan Vekili Halil İbrahim Sarı, desteklerinden dolayı Vali Ali Çelik’e teşekkür plaketi takdim etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *