MARKALAŞMA ADINA 2024 HIZLI BAŞLADI

287

TÜRKPATENT’in verilerine göre Şubat ayında Kütahya’dan 2 patent, 42 marka, 2 faydalı model başvurusu yapıldı. Kütahya, marka başvuru sayısı yüksekliği bakımından Çorum ile birlikte 36’ıncı sırada yer aldı.

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) 2024 yılı Şubat ayına dair iller bazlı patent, marka, tasarım verilerini paylaştı.

Patent başvurularının illere göre dağılımı sıralamasında Kütahya’dan Şubat ayında 2 patent başvurusu yapıldı. 2024 yılında toplam patent başvurusu sayısı 3 oldu. TR33 illeri patent başvuruları sıralamasında Şubat ayında başı 5 başvuru ile Manisa çekti. Afyon ve Uşak ise geçtiğimiz yıl başvuruda bulunmadı.

42 MARKA BAŞVURUSU YAPILDI

Şehirden Şubat ayında 42 adet marka başvurusu yapıldı. Bu yıl içinde Ocak ayında 48 başvuru yapılmıştı. 2024 yılının ilk 2 ayında marka başvurusu 90’a ulaştı. TR33 illeri marka başvuruları sıralamasında Şubat ayında başı 137 başvuru ile Manisa çekerken, Manisa’yı 61 başvuru ile Afyon, 42 başvuru ile Kütahya, 26 başvuru ile Uşak takip etti.

Kütahya’dan Şubat ayında 2 faydalı model başvurusu yapılırken; 4 dosya sayısı ve 23 tasarım sayısına ulaşıldı.

EN FAZLA BAŞVURU YAPAN İLLER

Kütahya, marka başvuru sayısı yüksekliği bakımından Çorum ile birlikte 36’ıncı sırada yer aldı. Ülkede marka başvurusunun en yüksek olduğu iller; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Gaziantep, Kocaeli, Mersin, Adana, Muğla, Kayseri, Denizli, Eskişehir, Samsun, Tekirdağ, Manisa, Balıkesir, Sakarya, Aydın, Trabzon, Hatay, Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Çanakkale, Kahramanmaraş, Afyon, Malatya, Sivas, Ordu, Rize, Nevşehir, Isparta, Batman, Çorum, Kütahya olarak bildirildi.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *