‘ÇANAKKALE’Yİ YAŞADIK’

562

Dostlar Eğitim Kurumları öğrencilerinin sahnelediği “Bu Topraklar İçin” tiyatro gösterimi büyük bir ilgiyle izlendi. Müzik Öğretmeni Hüseyin Pişkiner, “Çanakkale Zaferi’nin 107.yıldönümü anısına düzenlenen bu sahne gösterisi 4. ve 5. sınıflardan 58 öğrencinin katılımı ile hazırlandı. Son derece anlamlı ve duygu yüklü bir buluşma oldu.” dedi.

Kütahya’da, Çanakkale Destanı’nın her yönüyle işlendiği tiyatro gösterisinde, 58 öğrenci, duygu yüklü sunumlarıyla; Memleketimizin eşsiz değerlerini hem yaşadılar, hem yaşattı.

Dostlar Eğitim Kurumlarının müzik ve halk oyunları öğretmeni Hüseyin Pişkiner yönetimindeki, 4.ve 5. Sınıf öğrencilerinden oluşan sahne sanatları topluluğu  “Bu Topraklar İçin” adlı gösterilerinde Çanakkale Zaferi’ni birbirinden güzel sahne sunumlarıyla izleyicilere yaşattılar.

Çanakkale savaşı ve zaferini, kültürel değerlerimizi, memleketimizin birlik ve bütünlüğünü yansıtan gösteri Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde Sonuna kadar ilgiyle ve duyguyla izlendi.

ÖĞRENCİLER USTALARI ARATMADI

Öğrencilerin ustaları aratmayan sahnesi salonda izleyenler herkesi hayran bıraktı.  Özellikle kahramanlık ve şehitlik sahnelerindeki performanslar çoğu seyircinin gözlerini yaşarttı.

Dostlar Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Nadi Sarıışık, Çanakkale Zaferinin 107. Yıldönümü dolayısıyla okulun öğretmenleri, veliler ve çocuklarla hep birlikte uzun bir süreçte, heyecanla, özenle hazırlandığını belirtti. Pandemi nedeniyle uzun bir süreden sonra “Bu Topraklar İçin” adlı gösterinin anlamlı bir buluşma yaşattığını ifade eden Sarıışık, “Okulumuz 20 yıllık Dostlar Eğitim Kurumları olarak  pandemiden dolayı bu tür sosyal faaliyetlere uzun süre ara vermek zorunda kaldık. Yüz yüze eğitimin başlamasıyla çeşitli çalışmalar başladı. Çocuklarımız Çanakkale zaferi için, bu gösteri için o günden bu yana çalıştılar.” İfadelerini kullandı.

Müzik öğretmeni Hüseyin Pişkiner’in aynı zamanda folklor ve sahne sanatları konusunda uzman olduğunu ifade eden Sarıışık, “Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde sunulan bu gösteri, onun önderliğinde, bütün öğretmen arkadaşlarımızın ve velilerimizin desteği ile hazırlandı. Bu çalışmada emeği olan çocuklarımıza, velilerimize, öğretmenlerimize bu hassasiyetten dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Çanakkale Zaferi’nin 107.yıldönümü anısına düzenlenen bu sahne gösterisi 4. ve 5. sınıflardan 58 öğrencinin katılımı ile hazırlandı. Son derece anlamlı ve duygu yüklü bir buluşma oldu.” dedi.

‘AYNI DUYGULARI TAŞIDIK’

Okulun öğrencilerinden melek rolüyle oyunda görev alan Endam Köse kendisinin ve arkadaşlarının, tiyatro hazırlıklarından itibaren büyük heyecan yaşadıklarını, sahneleri canlandırırken çok duygulandıklarını belirterek;” Çalışmalar başladığında Çanakkale ile ilgili sadece bir büyük destan yaşandığını biliyordum. Ama tiyatro oyununda biz de bir anlamda Çanakkale’de o kahramanlıkları, acıları, zaferi, vatan uğruna neler yapılabileceğini sanki yaşadık. Ben melek rolü oynadım. Bu rolü canlandırırken şehit askerlerin başında çok duygulandım. Biz bu tiyatroyu herkes için yaptık. Bizim için çok önemliydi. 6 Ayımızı aldı. Hepimiz hem hazırladık. Hem Çanakkale’yi yaşadık. Sanırım seyredenlere de bu duyguyu taşıdık.” İfadelerini kullandı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *