DPÜ’DEN TÜTÜNSÜZ HAYAT YARIŞMASI

551

Tütün ve tütün ürünlerinin zararları konusunda farkındalık oluşturmak için, DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hayata geçirilen Tütünsüz Hayat temalı uluslararası afiş yarışmasında dereceye giren ilk 100 tasarım kurum ve kuruluşlarca kullanılacak

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ile Sağlık Diplomasisi Derneğinin öncülüğünde dünyamızın önemli sorunlarından biri olan tütün ve tütün ürünlerinin zararları konusunda farkındalık oluşturmak için, Tütünsüz Hayat temalı uluslararası afiş yarışması gerçekleştirilecek.

Yarışma artworldturkiye.org sitesi üzerinden yürütülecek. Yarışmanın kapsamı, kurulları ve görev alanların isimleri, sergilerin açılacağı illerin adı, yarışmanın takvimi, değerlendirme süreci, jüri üyeleri ve sonucun ilanı gibi gerekli bilgiler bu site üzerinden sağlanacak.

Afiş yarışmasında seçilen ilk 100 tasarımın sergilenecek. Serginin ürün kataloğu oluşturularak ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilip, 100 eserden seçilecek tasarımlardan bazılarının farklı grafik tasarım ürünlerinde (internet sitesi, e-posta altı tasarım, takvim, kartpostal, duvar resmi, totem gibi dış mekân reklamlarında) kullanılması hedefleniyor

YÜZBİNLERCE İNSAN HAYATINI KAYBEDİYOR

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nden yapılan açıklamada; “günümüzün en önemli sorunlarından birinin tütün ve tütün mamullerinin oluşturduğu zararlar olduğu söylenebilir. Tütün ve tütün mamullerinin binlerce zararı olduğu her yıl yüzbinlerce insanın bu yüzden hayatını kaybettiği bilinmektedir. Hatta tütün kullanımının diğer hastalıkların zararlarını arttırdığı yapılan araştırmalardan anlaşılmaktadır. Tütün kullanım yaş ortalamasının düştüğü günümüzde, bu yüzden ileride doğabilecek zararların boyutu öngörülememektedir. Bireylerin kendilerinin bu zarardan kaçınma veya korunma istek ve arzusu yanında toplumsal bir çabanın da gösterilmesi gerekmektedir.” Denildi.

GÖRÜNÜRLÜĞÜ ARTMALI

Özellikle sivil toplum kuruluşları ile üniversitelerin bu konuda daha çok çaba sarf etmesi gerektiğine vurgu yapılan açıklama şu şekilde devam etti: “Ayrıca çok fazla kullanılmayan ancak kullanıldığı zaman etki değeri fazla olan ve görünürlüğü sayesinde, bu görüntülerin birçok alan ve ürün üzerinde kullanılması ve kullanıldığında kamuoyunda dikkat çekmesi ile oluşan farkındalık, sanat/tasarım etkinliklerini öne çıkartmaktadır. Bu gerekçeden hareketle bu uluslararası afiş yarışması düzenlenmektedir. Tütün ve tütün mamüllerinin zararları konusunda farkındalık oluşturmak için, ‘Tütünsüz Hayat’ temalı uluslararası afiş yarışmasına katılımı önemsiyoruz.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *