GENÇ AŞÇILAR ÖDÜLE DOYMUYOR

514

Kütahya Devlet Hatun MTAL “Yiyecek İçecek Hizmetleri” alanı öğrencileri Türkiye’nin farklı illerinden 57 okulun katıldığı “Osmanlı Mutfak Günleri Yemek Yarışması”nda Etli Erik, Tereyağında Bulgur Pilavı, El Açması Baklava, Vişneli Yaprak Sarma ve Demir Hindi Şerbeti menüsü ile 88 puan toplayarak ikinci oldu

Kütahya Devlet Hatun MTAL “Yiyecek İçecek Hizmetleri” alanı öğrencileri, ülkemizin değişik illerinde yapılan yemek temalı yarışmalara katılmaya ve bu yarışmalarda ödül almaya devam ediyor. 

26 Mart 2022 tarihinde, Bolu İzzet Baysal Abant MTAL ile Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Osmanlı Mutfak Günleri Yemek Yarışması”nda, Devlet Hatun MTAL öğrencilerinin yaptığı yemekler dereceye girdi.

DAMAK ÇATLATAN MENÜ

Kütahya Devlet Hatun MTAL; Etli Erik, Tereyağında Bulgur Pilavı, El Açması Baklava, Vişneli Yaprak Sarma ve Demir Hindi Şerbetinden oluşan menüyü jüriye sundu ve büyük beğeni topladı. Bu menü ile 88 puan toplayarak Türkiye 2.liği derecesi ile gümüş madalya almaya hak kazandı.  

Ödül törenine katılan Din Öğretimi Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, Devlet Hatun MTAL tarafından hazırlanan yemek standını ziyaret ederek yemekler hakkında bilgi aldı ve başarı dileklerini sundu. Kütahya Devlet Hatun MTAL öğrencilerine ödüllerini ise, Bolu’da “Mutfak Sanatları Merkezi” işletmecisi, Osmanlı Mutfağı uzmanı ve Osmanlı mutfağında dedeleri şeflik yapmış olan Yurdaer Kalaycı takdim etti.

‘DAHA ÇOK ÖDÜL ALMAK İSTİYORUZ’

Alan şefi Ayşenur Kutluğ, alan öğretmenleri Esma Turan, Sena Ezgi Acar bu tür faaliyetlerin devam etmesinin öğrencilerin eğitimine tecrübenin katkısı anlamına geldiğini belirterek, “Kütahya Devlet Hatun MTAL’nin bu başarısı, emeğin ve alın terinin eğitimde kapladığı değeri gösteren bir gerçeklik olması bakımından kıymetlidir Mutluyuz, daha çok çalışacağız, daha fazla ödül almak istiyoruz” şeklinde görüş belirttiler. 

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *