ÇOCUKLARIN İÇ DÜNYASINA ‘OYUN’ YOLCULUĞU

879

Çocukların iç dünyalarına ‘oyun’ ile yolculuk imkanı tanıyan oyun terapi, odası Kütahya Zübeyde Hanım Anaokulu’nda kuruldu. Oyun terapi, çekingenlik, kardeş kıskançlığı, özgüven ve sosyal beceri sorunları ve daha bir çok probleme ışık tutuyor.

Kütahya Zübeyde Hanım Anaokulu’nda oyun terapi odası kuruldu. Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Şefika Kıymık ve Okul Öğretmeni Esen Karakaş tarafından yürütülen proje kapsamında Zübeyde Hanım Anaokulu’nda oyun terapi odası kuruldu. Özel olarak seçilen oda ve oyuncaklar sayesinde çocukların bilişsel ve sosyal becerilerini, duygu ve düşüncelerini oyun ile ortaya koymalarını amaçlanacak.

‘SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE YARDIMCI OLUYOR’

Oyun terapi sayesinde çocukların oyun yoluyla kendini, duygularını açtığını belirten Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen Şefika Kıymık “Terapist için ise terapötik ilişki kurup, uygun yansitmalarla çocuğun iç dünyasına giriyor denilebilir. Kısaca çocuk oyun oynuyor terapist de tekniklerle çocuğun kendini ifade etmesine, tanımasına, sorununu çözmesi ne yardımcı oluyoruz.”ifadelerini kullandı.

Çocukların gelişim özelliklerine göre 2-12 yaş arasındaki çocuklara uygulanabilen oyun terapisi yöntemi ile Kaygı ve Stres, Aşırı Çekingenlik, Kardeş Kıskançlığı, Özgüven ve Sosyal Beceri Sorunları, Anne ve Baba Ayrılığı, Gece Korkuları ve çocukların iç dünyalarında yaşadığı daha pek çok soruna ışık tutuyor.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *