TEDBİRİ YÜZDEN ÇIKARMAYAN KÜTAHYALILAR KONUŞTU: ‘SALGIN BİTMEDİ’

919

Açık havada maske takmaya devam eden vatandaşlar, salgında son vakalara kadar tedbirlerinden vazgeçememeye kararlı. Virüsten koruyan maskenin serin havada da sıcak tuttuğunu keşfeden Kütahyalılar kişisel tedbirlere devam çağrısında bulundu

Pandeminin başında çok sıkı denetlenen maske kullanımı, yayınlanan son genelge ile açık havada isteğe bağlı hale geldi. Ancak onlar hala kendi tedbirlerine devam ediyor. Açık havada dahi maskelerini gevşetmeyen Kütahyalılar GAZETE KIRKÜÇ’e konuştu.

Maske kullanımında esneme olmasını doğru bulmadığını belirten Mertcan Baltalı, “Aşı olanların bile hastaneye yatma tehlikesi varken maskesiz dışarı çıkmak sağlıksız. Salgın hala geçmiş bitmiş değil. İnsanlar hala ölmeye devam ediyor. Vakalar iyice düşene kadar ben maske takacağım”dedi. Şu anki durumun salgının ilk günlerinden farklı olmadığını virüsün yayıldığını belirten Rümeysa Başyiğit, “O yüzden ben maske takacağım.” Dedi. Hastalığı bir kere atlattığını ve bir daha yakalanmak istemediğini ifade eden Feyza Başyiğit ise tedbirlere devam etmekte kararlı olduklarını tekrarladı.

‘SOĞUKTAN DA KORUYOR’

Korona geçirmemesinin sebebini sıkı sıkı maske takmaya bağlayan Abdullah Bayram ise “Açıkçası maske serin havada sıcak da tutuyor. Yaza kadar virüs iyice bitene kadar maske takmaya devam edeceğim.” İfadelerini kullandı. Maske zorunluluğu kalksa da virüs bitmediği için ben maskesiz evden çıkmadığını vurgulayan Zafer Durmaz, “Ailem de ben de virüse hiç yakalanmadık ben tedbirlere devam edeceğim” dedi.  Maskenin soğuktan da koruduğuna dikkat çeken Şeyma Doğan yolda açık alanda bir anda kalabalığın arasında kalmanın mümkün olduğunu belirterek maskesini bu sebeple hala çıkarmadığını dile getirdi. 

‘DOKTOR KIZIMIN YAŞADIKLARI

BİLİNCİMİZİ ARTIRDI’

Virüs hala bitmediğini tedbirlerin devam etmesi gerektiğini belirten Şerife Kahyaoğlu ise şu ifadeleri kullandı: “Ben hastalığa yakalanmadım çok şükür evimize uğramadı. 87 yaşında annem var aşılarımızı da olduk. Bir kızım da doktor zaten onun neler yaşadığını da bildiğimiz için süreç boyunca işin bilincindeydik. Lütfen aşımızı olalım. Mümkün olduğunca tedbir alalım.”

‘İNSANLAR BIKTI’

Açık havada maske zorunluluğunun kaldırılmasını mantıklı bulduğunu ifade eden Nur Gudür, Çünkü insanlar bıktı artık. Ancak kapalı alanlarda takılması kesinlikle zorunlu olmalı kişilerin inisiyatifine bırakılmamalı. Özellikle sınıflar toplu taşıma araçları ortak kullanılan alanlar ne kadar havalandırılsa da maske şart olmalı.” dedi. Maskenin soğuktan da koruduğunu dile getiren Guldür, “Ben açıkçası yüzüm üşüdüğü için takıyorum artık.” İfadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *