REKLAM PANOLARI KALDIRILDI

407

Müftülük Külliyesi’nin en alt katını kiralayan kadın giyim mağazasının reklam panoları tepkiler üzerine kaldırıldı. TDV’den yapılan açıklamada sözleşmede şart olduğuna dikkat çekilerek tanıtım için konulan reklam panolarının zaten kaldırılacağı vurgulandı

Gazete Kırküç’te yayınlanan “Bu Binaya Yakışmıyor” başlıklı haber üzerine Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kütahya Şubesi açıklamada bulundu. Geçtiğimiz günlerde gazetemizde yayınlanan haberde Müftülük Külliyesi’nin en alt katını kiralayan bir kadın giyim mağazasının Selçuklu mimarisinden izler taşıyan binanın dış cephesine reklam panoları yerleştirmesi ve dış kısma doğru yeni bir yapılaşmaya gitmesi külliyenin estetik görünümüne zarar verdiğini kaleme almıştık. Haberin Kütahya kamuoyunda büyük bir yankı bulmasının ardından TDV Kütahya Şubesi konuya ilişkin açıklamada bulundu.

BAĞIŞÇININ VASİYETİ

Müştemilatı içinde cami, gençlik merkezi, yayınevi, iyilik çarşısı, konferans salonu, Kur’an kursu, müftülük hizmet birimleri gibi birçok birimi barındıran Müftülük Külliyesi’nin bölümleri arasında iş yerleri de bulunduğunu belirtilirken külliyenin ana caddeye bakan tarafı, külliye arsasını bağışlayan bağışçının vasiyetine  uygun olarak  gelir getirici iş yerleri olarak ayrıldığına değinildi.

İş yerlerinin kiralama süreci hakkında da bilgi verilen açıklamada “ TDV Vakıf Şubemiz, iş yerlerinin hangi tür işletmelere kiraya verilebileceği, kiracıların uyması gereken kuralları belirleyerek kiraya verilme süreci başlatılarak ihale açılmıştır. İhale Şartnamesine ihale süreci ve ihaleyi kazanan firmanın uyması gereken kurallar sözleşme ile garanti altına alınmıştır. Şartlar belirlendikten sonra kiralama sürecine gidilmiştir. İş yerlerinin kiraya verilme sürecinde iki (2) defa ihaleye çıkılmıştır. Rayiç bedeli ödeyecek kiracı bulunamamıştır. En sonunda rayiç bedeli karşılayan ve belirlenen şartlara uymayı kabul eden firma ile sözleşme imzalanmıştır.”

‘SÖZLEŞMEDE ŞART VARDI’

“Sözleşme metninde birçok şart bulunmaktadır. Bu şartlardan birisi de şöyledir; ” Kiracı, bu yerde siyasi parti, dernek ve vakıfların merkez ve şubeleri ile bürolarını açamaz. İslam dinine, mevzuata ve toplumun örf ve adetlerine aykırı ticari emtia, bira ve alkollü içki vb. satılamaz, faaliyet gösterilemez. Kahvehane, internet cafe, restoran, lokanta, fast-food tarzı yemekli yerler olarak kullanamaz. İslam dinine, toplumun örf ve adetlerine aykırı reklam ve ürün kullanılamaz. Bu gibi haller görüldüğü takdirde kiracıya tebligat yapılarak kaldırılması istenir.”  İfadelerine yer verildi.

‘ZATEN KALDIRILACAKTI’

İş yerinin firmaya kaba teslimi yapıldıktan sonra ilgili firmanın  bu süreçte iş yerini düzenlemeye  ve dizayn etmeye başladığı ifade edilirken açıklamada şöyle devam etti: “Ne var ki firma tarafından sözleşme metnine aykırı olarak bizleri de üzen reklam tanıtımı koyduğu görülmüştür. Konu ile ilgili sözleşme metnindeki uyarılar yapılarak bu durumun düzeltilmesi istenmiştir. Firma tarafından yapılan açıklamada, iş yerinin açılış sürecinde olması sebebi ile kısa süreli bir tanıtım yapılması amaçlandığı , ardından zaten kaldırılacağı belirtilmiştir. TDV şubemizce ilgili görselin derhal kaldırılması gerektiği belirtilmiştir. Reklam görseli kaldırılmıştır.”

Yaşanan durumdan başta TDV çalışanları olmak üzere kamuoyunun rahatsız edildiği belirtilirken bu durum için üzüntü duyulduğu dile getirildi.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *