ESNAFIN ASKERE İHTİYACI VAR

776

Esnafın yaşadığı bu zor günlerde çarşı iznine çıkacak askerlerin sağlayacağı hareketliliğe ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Kütahya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Fatih Bilgi, “Tüm tedbirler kaldırıldı ama askerler ve asker aileleri pandemi sebebiyle hala çarşı iznine çıkarılmıyor” dedi

‘KALAN TEK TEDBİR’

Pandemiyle geçen 2 yılın ardından koronavirüs tedbirleri vaka sayılarına göre değişiklik gösterdi. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan son açıklamayla virüs tedbirlerinin neredeyse tamamı kaldırılırken Kütahya’da bir tedbir hala sürüyor. Kütahya’da askerliğini yapanlar hala çarşı iznine çıkamıyor.

Tüm Türkiye’de aşılanma oranının artması havaların ısınmasıyla vaka sayıları düşerken tedbirlerde aşamalı olarak kaldırıldı. Salgın bitme noktasına gelse de ekonomik sancıları hala sürüyor. Kütahya’da salgından en çok etkilenen kesim ise şüphesiz esnaf. Konu hakkında açıklamada bulunan Kütahya Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Fatih Bilgi, esnafın yaşadığı bu zor günlerde çarşı iznine çıkacak askerlerin sağlayacağı hareketliliğe ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Üye esnafların en çok askerin dışarı salınmamasından şikayetçi olduğunu belirten Fatih Bilgi, “Askerler ve asker aileleri çarşı iznine çıkarılmıyor. Biz bu dertten mustaribiz” dedi. Konuyu Tugay Komutanlığıyla da görüştüklerini ifade eden Fatih Bilgi, “Ama bu konuda olumlu bir sonuç alınamayacak gibi görünüyor” dedi.

‘BİZE FAYDASI OLUR’

Birçok insanın alım gücünün düştüğünü ve esnafın müşteri bulamaz hale geldiğini ifade eden Fatih Bilgi, şu ifadeleri kullandı: “Zaten müşteri yok bir çarşı izninin faydası olur diye düşünüyorum. Pandemi sebep gösteriliyor. Tüm tedbirler kaldırıldı, açık alanda da olsa maske zorunluluğu bile kaldırıldı ama askere çarşı izni verilmiyor.”

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *