DÜNYANIN EN İYİ TURİZM FİLMLERİNİ O BELİRLEYECEK

655

Kütahyalı ünlü İş İnsanı ve Çini Sanatçısı Nida Olçar dünyanın en iyi turizm filmlerinin yarışacağı Uluslararası Turizm Filmleri Festivalinin jüri koltuğuna oturacak. Geçtiğimiz sene Kapadokya’da düzenlenen festivalde ödül de alan Olçar, son başvuru tarihini 10 Mayıs olarak açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar, bu yıl Gaziantep ‘te düzenlenecek olan Uluslararası Turizm Filmleri Festivalinin Uluslararası Jürisinde yer alacak.

JÜRİ KOLTUĞUNDA OLÇAR İMZASI

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteğiyle 14-18 Haziran tarihlerinde Gaziantep Uluslararası Turizm Filmleri Festivali düzenlenecek. Geçtiğimiz yıl Kapadokya ‘da gerçekleştirilen festivalde ödül alan Nida Olçar, bu sene jüri koltuğuna oturacak.

Festival uluslararası jürisinde Olçar’ın yanı sıra Portekiz’den Carlos Sargedas, ABD’den Jaswant Shrestha, Pat Battıstını, İtalya’dan Maurizio Aronica, İskoçya’dan Cat Leaver, Yunanistan’dan Irene Gıannakopoulos,  Azerbaycan’dan Fariz Ahmedov, Ukrayna’dan Kirill Neıezhmakov, Doğu Timor’dan Lena Lenzen gibi ünlü isimler yer alacak.

GEÇTİĞİMİZ SENE ÖDÜL ALMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Kapadokya’da gerçekleşen festivale atölye çalışmaları ile destek verdiğini hatırlatan Nida Olçar, “Yurt dışından gelen sanatçı arkadaşlarımız  ve jürimiz ile Göreme’de bulunan mağazamızda ortak bir eser çalışmıştık. Peri bacalarının muhteşem atmosferinde  gerçekleşen gala gecesi ile organizasyon tarihe not düşmüştü” dedi. Uluslararası Turizm Filmleri Festivali’nin, Kültür Bakanlığı ve Gaziantep Büyükşehir Başkanı Fatma Şahin’in ev sahipliğinde Doğu’nun Mozaiği Gaziantep’te 14 -18 Haziran tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirten Olçar, uluslararası jüride yer almaktan dolayı çok heyecanlı ve gururlu olduğunu dile getirdi. Festival Başkanı Can Saraçoğlu’na teşekkür eden Olçar, son başvuru tarihi 10 Mayıs olduğu yarışmaya katılacak tüm sanatseverlere başarılar diledi.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *