KÜTAHYA’YI PROTEZ DİŞ ÜRETİMİNDE ÖZELLİKLİ BİR KONUMA ÇIKARACAK DPÜ VE KSBÜ ARASINDA İŞBİRLİĞİ

1256

KSBÜ ve DPÜ arasında imzalanan işbirliği protokolü ile diş protezi üretiminde kullanılan 3 boyutlu metal yazıcı iki üniversite arasında ortak kullanılacak. Protokolün Kütahya’yı Türkiye’de protez diş üretiminde özellikli bir konuma çıkarması hedefleniyor

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ile Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) arasında iki kurumun paydaşı olduğu proje kapsamında diş protezi üretiminde kullanılan 3 boyutlu metal yazıcının kullanımına ilişkin iş birliği protokolü imzalandı.

Törene DPÜ’den Rektör Prof. Dr. Kazım Uysal ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez; KSBÜ’den Rektör Prof. Dr. Vural Kavuncu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Çekirdekçi, Genel Sekreter Kutlu Önal, Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Berceste Güler, Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Berkan Altay ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Banu Çukurluöz Bayındır katıldı.

İmzalanan protokolle DPÜ İleri Teknolojiler Merkezinde (İLTEM) bulunan 3 boyutlu metal yazıcı cihazının Diş Hekimliği alanında kullanımı belirtiliyor. Böylelikle 3-Boyutlu Yazıcı Destekli Dijital Dental Uygulamalar Merkezi Kurulumu Fizibilitesi başlıklı projede diş protezi üretiminde kullanılan 3 boyutlu metal yazıcının kullanımına ilişkin iş birliği yapılmış oldu. Zafer Kalkınma Ajansının 2022 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında katmanlı imalat yönetimi ile Kütahya’nın Türkiye’de protez diş üretiminde özellikli bir konumda olması hedefleniyor.

‘ÖNEMLİ OLAN İMZALAR DEĞİL’

Her iki üniversitenin de aynı yerleşkeyi kullanan ve aynı olanaklardan yararlanan üniversiteler olduğunu ve imzalanan bu protokolün aslında var olan çalışma düzeninin resmiyete dökülmesi olduğunu söyleyen KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, “Önemli olan imzalar değil, akademisyenlerimizin çalışması ve elde edeceği başarılar” şeklinde konuştu.

Rektör  Prof. Dr. Kâzım Uysal ise yaptığı açıklamada “DPÜ sahip olduğu olanaklarını KSBÜ ile paylaşmaya devam ediyor ve etmeye de devam edecek. Sahip olduğumuz laboratuvarlar ve cihazlar kamu yararına kullanılmak için bizlere tahsis edildi. Bu olanakları kimin kullandığından çok, kamu yararı için ne kadar kullanıldığı önemli. Bu nedenle bu protokolü imzalamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *