ESKİŞEHİR – ANTALYA HIZLI DEMİRYOLU PROJESİNDE KÜTAHYA’YA İSTASYON

680

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu’ndan MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş’a cevap geldi. Ilıca kavşağında alternatif güzergah çalışmaları başladığını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Eskişehir Antalya hızlı demiryolu projesinde Kütahya’da da bir istasyon bulunacağını müjdeledi

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU’NDAN MİLLETVEKİLİ ERBAŞ’A CEVAP

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş’ın önergesine cevap veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Eskişehir – Antalya Hızlı Demiryolu projesi hakkında da açıklama yaptı.

Bakan Karaismailoğlu, “ 500 kilometre uzunluğundaki Eskişehir – Kütahya (Alayunut) – Afyonkarahisar – Isparta – Burdur – Antalya hızlı demiryolu projesinde proje hazırlama çalışmaları 3 kesim halinde devam etmekte olup, proje kapsamında Kütahya’da bir adet istasyon bulunması planlanmıştır.” Dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, geçtiğimiz günlerde başta sürekli trafik kazasının meydana geldiği Ilıca Kavşağı olmak üzere TBMM’de Kütahya yolları hakkında soru önergesi vermişti. Erbaş’ın önergesine cevap veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ilıca kavşağının da içinde bulunduğu kesimde alternatif güzergah çalışmalarına başlandığını ifade etti.

KAZALARIN NEDENİ SÜRÜCÜ KAYNAKLI

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş’ın Ilıca Kavşağı hakkındaki soru önergesini cevaplayan bakan Karaismailoğlu, “Eskişehir – Kütahya karayolunda gerekli yerlere hız sınırlayıcı levhalar konulmuş, sürücü dikkatini artırmaya yönelik gerekli yatay ve düşey işaretlemeler yapılmıştır. Buna rağmen Ilıca kavşağında, çoğunlukla aşırı hız, dikkatsizlik ve trafik kurallarına uyulmaması sonucu meydana gelen trafik kazaları dikkate alınarak ilgili kesimde standartları iyileştirmek adına alternatif güzergah çalışmaları başlatılmıştır.” Açıklaması yaptı.

TERMİK SANTRAL KAZILARI OTURMALARA SEBEP OLUYOR

Kütahya – Bozöyük karayolu arasında yer alan Seyitömer bölgesinde oluşan oturmalar ve stabilite problemleri hakkında da bilgiler veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ; “ Seyitömer yolunda oluşan oturmalar ve stabilite problemlerinin, bölgede faaliyet gösteren termik santralin yapmış olduğu kazılar ve depo çalışmaları nedeniyle meydana geldiği tespit edilmiş olup bu durum rapor halinde ilgili kurumlara bildirilmiştir.” Dedi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *