GERMİYAN SOKAK’TAN İYİLİK ATEŞİ PARILDIYOR

260

Dernek olarak Ala Konağı’nda yürüttükleri faaliyetler hakkında da bilgi veren Kütahya İHH Kadın Kolları Başkanı Hatice Karakaya, konaktaki atölyelerimizde üretilen ürünleri Kütahya’nın ülkemizin, dünyanın neresinde bir ihtiyaç sahibi varsa onlar için kullanıyoruz” dedi. Karakaya, faaliyetlerle toplumsal duyarlılığı da güçlü tutmaya çalıştıklarını berlitti.

İHH Kütahya İnsani Yardım Derneği Kütahya Kadın Kolları Başkanlığı, Gazeteciler Günü nedeniyle Ala Konak’ta Kütahya’da görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programa Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, Kütahya İHH Kadın Kolları Başkanı Hatice Karakaya, gönüllüler ve basın mensupları katıldı.

BASININ ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKTİ

Toplumun doğru ve objektif bir şekilde bilgilendirilmesinin önemine vurgu yapan Kütahya İHH İnsani Yardım Derneği Şube Başkanı Mustafa Yenipazar, basının bu konuda üstlendiği sorumluluğa dikkat çekti. Gazze’de yaşanan zulme dikkat çeken Yenipazar, bu konuda yaptıkları faaliyetlerin duyurulması için Kütahya basınının gösterdiği emek sebebiyle teşekkürlerini sundu.

Kütahya’daki gazeteciler ile fikir paylaşımında bulunmak istediklerini ifade eden Kütahya İHH Kadın Kolları Başkanı Hatice Karakaya, dernek olarak Ala Konağı’nda yürüttükleri faaliyetler hakkında da bilgi verdi.

ATÖLYELERDE ÜRETİLEN ÜRÜNLERLE

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE DESTEK OLUYOR

Kütahya’da, Türkiye’de bir haksızlığın yaşandığı bir tüm dünya coğrafyalarında nerede sorun varsa oraya ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Karakaya, “Mazluma elimizin yetişmesi için faaliyetler yapmaya çalışıyoruz.” Dedi. Konak’ta aynı zamanda eğitim programları, atölyeler de düzenlediklerini dile getiren Karakaya, “Bu atölyelerde ürettiğimiz ürünlerin nereye gideceği ve ihtiyaç olduğu yerleri tespit ediyoruz, oralara destek olmaya çalışıyoruz.” Şeklinde konuştu.

‘TÜM ÇABAMIZI GÖSTERECEĞİZ’

İHH 3 aydır süren Gazze katliamını çok önemsediklerini belirten Karakaya, “Orada yaşanan hak ihlallerinin gerek çocukların, gerek kadınların gerekse gazetecilerin vahşice öldürülmesi büyük bir ciddi mesele. Bu konuda elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz, çalışıyoruz. Gerek ülkemizde yaşanan terör olayları Gazze ve Filistin’de yaşanan diğer olayları protesto ediyor şiddetle kınıyoruz. Sona ermesi için de tüm çabamızı göstereceğiz.” Dedi. Karakaya, İHH’nın her cumartesi yapılan eylemlere katıldığını da aktardı.

Konakta cumartesi günleri gençlik atölyeleri düzenlediklerini ifade eden Karakaya, “Şu anda el işi atölyesi açtık. Onun dışında İHH çocuklar ile programlar yapıyor yine İHH lise birimi, üniversite birimi burada programlar yapıyorlar. Yeni olmasına rağmen güzel programlar yapılıyor.” Dedi. Konakta  gönüllü buluşmaları da düzenlediklerini ifade eden Karakaya, programların belirli gün ve haftalara göre de şekillendiğini söyledi. “Örneğin Regaip kandilinde iftar verdik. Mutfak atölyemizde Kütahya yemeklerini yapıyoruz” şeklinde konuşan Karakaya, ilerleyen günlerde yöresel yemek günleri düzenleyerek Kütahyalı da kadınları ağırlamayı planladıklarından bahsetti.  

‘TOPLUMSAL DUYARLILIĞI DA GÜÇLÜ TUTMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Tüm birimlerin faaliyetlerini ortak bir programla koordine ettiklerini belirten Karakaya, “Kurumsal ziyaretler yapıyoruz. Ortak zeminlerde buluşmaya çalışıyoruz. Eğitim birimlerimiz vatandaşları bilinçlendiriyor. Tiyatro sinema gibi etkinlikler düzenliyoruz. Geçen günlerde sinema etkinliği yaptık önümüzdeki günlerde de tiyatro ekinliğimiz olacak. Bu şekilde toplumsal duyarlılığı da güçlü tutmaya çalışıyoruz.” Dedi. Karakaya, Ala Konağında gazetecileri ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını da sözlerine ekledi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *