BAŞKAN IŞIK’TAN İDDİALARA SERT YANIT: SÜS VAZOSU MU SANDINIZ!

613

Basın mensupları ile bir araya geldiği iftarda konuşan Başkan Işık, kamuoyuna bir süs vazosu gibi lanse edilen Vazo Kule Projesinin gerçeklerinin anlattı. Başkan Işık ayrıca 2022 yılında belediye yatırımlarının Kütahya’da Cumhuriyet tarihinin en yüksek oranı ile gerçekleşeceğini belirtti.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Bengisu Sosyal Tesislerinde basın mensuplarıyla iftar programında bir araya geldi.

BASIN GÖZÜMÜZ KULAĞIMIZ

Basının, vatandaşlar ile kamu kurum ve kuruluşlarının gözü kulağı olduğunu ifade eden Başkan Işık, “Bizler birçok şeyi göremiyor olabiliriz. Ama sizlerin söylediği söyleyeceği bizlere soracağı her soru çok kıymetli. Hepsine cevap vermeye çalışacağız.” Dedi. Eleştiriye daima açık olduklarını da vurgulayan Başkan Işık, zerre kadar alınganlık göstermediğimiz gibi olmasını da arzu ettiğimizi sizlerle paylaşmak isterim.” Dedi.

Kütahya Belediye Başkanlığına seçildiğinde belediyedeki ağır borç yüküne değinen Başkan Işık, “ O dönemde Kütahya’da doğan bir bebeğin 1100 lira gelir ve 2700 lira borç ile doğduğunu, bugün yeni doğan bir bebeğin yaklaşık 3700 lira gelir ve 1100 lira borç ile doğar hale geldiğini belirtti. Durumun tam tersine döndüğünü ifade eden Başkan Işık, belediyemizin gelir bütçesini 3 yılda 4’e katlamanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK

Başkan Işık, “Kütahya Belediyesini bugün itibariyle kasasında nakit 100 milyon TL’si olan 2022 ve 2023 yılında mali bir sorunla karşılaşmayacak bir kuruma dönüştürdük. Geçen hafta Sayın Valimizle 2022 yatırım programlarının görüşüldüğü koordinasyon toplantısı yapıldı. O toplantıda 2022 yılında Kütahya il genelinde 2 milyar TL’lik yatırım ödeneğinin 4’te birinden fazlası, 550 milyon liraya yakını Kütahya Belediyesinin yatırımı. Bu Cumhuriyet tarihi boyunca hiç görülmemiş bir orandır.” Şeklinde konuştu.

Geçmişteki başkanlarda olduğu gibi kendisinin de sevenleri ve sevmeyenleri olacağını dile getiren Başkan Işık, “Ama ilimizi sevmeyerek bu ilin algısını olumsuza dönüştürmek burada yaşayan kimseye yakışmıyor.” Dedi. Son günlerde kamuoyunda Vazo Kule Projesine dair yapılan eleştiriler hakkında da konuşan Başkan Işık, Vazo Kule, Kütahya’nın ilk ve tek en yüksek binası olacak Altı otopark üst yeşil alanlar bezeli, en sütünde seyir terası ve restoran olacak. Bir kültür sanat ve iş merkezi projesini bir hediyelik vazo gibi kamuoyuna servis etmeye çalışırsa bunun düzeltilecek bir yanı yoktur. Bu proje bu şehrin vizyon projelerinden biridir. Bu şehri dünya kentleri arasında sıralamaya sokacaktır. Ben samimi bir tavırla her hemşerimi baş üstü gördüm ama şehrimin önünü tıkamaya çalışan bu şehirde olan bitenlerin gerçeğini öğrenmeden olan bitenleri değerlendirmek yanlış.” İfadelerini kullandı.

‘MEMLEKETİN GERÇEKLERİNDEN HABERSİZSİNİZ’

Vazo Kule hakkında geçen sene ÇED raporunun bu sene projenin 45 milyon liralık bir süs eşyası olduğu iddialarının ortaya atıldığını belirten Başkan Işık, şu ifadeleri kullandı: “Bu memleketin gerçeklerinden bir haber olanlar sesleniyorum. Vazo kule 14 katlı bir iş merkezi içerisinde kültür sanat turizm ve ticaret alanları bulacak. Kütahya’nın yöresel değerli eserleri sergilenecek. Birçok farklı alan var. Şehrimize değer katacak çok önemli bir eser olacak. İyi ki yapılmış diyecekler.”

Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam ve basın mensuplarına katılımları için teşekkür etti. Başkan Işık, kendisine destek olan Kütahya basınına teşekkür etti.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *