NAFİ GÜRAL EĞİTİM VAKFI’NDAN ‘HEPİMİZ BİRİZ’ DEDİRTEN ŞENLİK

537

‘Hepimiz Biriz’ temasıyla farklı okullarda eğitim gören, özel eğitime ihtiyaç duyan, otizmli, diyabetli, farklı yaş grubundan yüzlerce çocuğu buluşturan “23 Nisan Çocuk Şenliği” büyük bir coşku yaşandı.

Nafi Güral Eğitim Vakfı ‘Hepimiz Biriz’ temasıyla NG Müze Yanı Şenlik Alanında “23 Nisan Çocuk Şenliği” düzenledi.

NG Kütahya Seramik ve Kütahya Porselen’in destekleriyle Nafi Güral Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı ve Nafi Güral Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sema Güral Sürmeli ev sahipliğinde gerçekleşen “23 Nisan Çocuk Şenliği” şenliğine; Kütahya Valisi Ali Çelik, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Necati Gündüz, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç,  İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Murat Kırbaç, Nafi Güral Eğitim Vakfı Başkanı Gülsüm Güral, NG Grup Kurucu Başkanı Nafi Güral katıldı.

YÜZLERCE ÇOCUK BİR ARADA

Çok geniş bir şenlik alanın kurulduğu NG Müze Yanı Şenlik Alanında oyun almaları, eğlence parkları, oluşturuldu. Farklı okullarda eğitim gören, özel eğitime ihtiyaç duyan, otizmli, diyabetli, farklı yaş grubundan yüzlerce çocuğu buluşturan şenlikte Gülsüm Güral Müzesi’nde gerçekleşen ve otizmli çocukların resimlerinden oluşan “Hayalini Çiz” resim sergisini de gezildi.

Şenliğin açılış konuşmalarında “Gençlerimize, çocuklarımıza imkân sağlamak, onların farklılıklarını, dezavantajlarını umuda çevirmek en önemli görev alanlarımızdan biri” diyen Vali Ali Çelik, “Bunun için çaba sarf eden, katkı sunmaya çalışan tüm büyüklere, bunun altyapısını oluşturmak için devlet organizasyonu içinde görev alan tüm kamu görevlilerine, destek veren iş insanlarımıza şahsım ve devletimiz adına şükranlarımı arz ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘UMUDUN ADI ÇOCUK’

Umudu en iyi yarın kelimesinin anlattığını, yarını tanımlayacak en güzel kelimenin ise çocuk olduğunu dile getiren Vali Çelik, “Yarına güzel bakabilmek, içini doldurabilmenin temel hikâyesi çocuklardır” dedi. 23 Nisan’ın içinde barındırdığı temel anlamın ulusal egemenlik olduğunun altını çizen Vali Ali Çelik, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, dünyada bir başka vizyonla geleceği ve yarını çocuklara emanet eden bir lider. 23 Nisan’ın kendi içinde barındırdığı temel anlam ulusal egemenlik, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olması. Ve bu ilişkiyi sürdürebilecek temel bakış açısı da sonsuza kadar var olması. ‘Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır’ sözü de bunun en güzel vurgusu” ifadelerini kullandı.

HAYAL GERÇEK OLDU

Nafi Güral Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, “İçimdeki çocuğun gününü kutlamak için bugün inanılmaz heyecanlıyım. Bugün istedik ki hepimiz biriz diyelim. 2010 yılında kurulan Nafi Güral Eğitim Vakfı olarak binlerce çocuğa iyi bir eğitim sağlamak için çabalıyoruz.Üç sene önce özel eğitim alan kardeşlerimize ‘hayalinizi çizin, biz de gerçekleştirelim’ dedik. Tüm protokolümüz seferber oldu. Asker olmak isteyen çocuğumuzu sayın komutanım odasında misafir etti, tüm imkanlarını seferber ederek yemin töreni bile yaptı. Polis olmak isteyen çocuğumuz emniyetin yardımlarıyla polis oldu. Çocukların yaptığı resimleri ve hayallerini de bugün burada sizinle buluşturmak istedik” dedi

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *