EGEMENLİK COŞKUSU KÜTAHYA’DA YAŞANDI

576

Millî irademizin yegâne temsilcisi TBMM’nin 102. yılında 23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kütahya’da coşku ve heyecanla kutlandı

Bağımsızlık mücadelemizin ilk ateşinin yakıldığı, tarihi önemi ve değeri büyük olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 tarihinde açılmasının üzerinden 102 yıl geçti. 23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında Kütahya’da heyecan ve neşe dolu bir atmosfer vardı.

23Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Kütahya’da İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı.

VALİ ÇELİK’İN MAKAMI ÇOCUKLARA EMANET

Vali Çelik, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda makamını Ceyda Gülmez ile Efe Tunç Mutlu’ya devretti. Makamı devralan çocuklar, bütün dünya çocuklarına sevgi ve barış içinde yaşam dilediler.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan’ı neden çocuklara armağan ettiğini anlatan Vali Ali Çelik, “Yarın bu koltuklarda sizler oturacaksınız. Geleceğimiz sizlerin ellerinde şekillenecek.” dedi.

Dumlupınar Spor Salonunda il protokolünün katılımıyla gerçekleştirilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit’in günün önemini belirten konuşması ile başladı.

ELLERDE BAYRAK

DİLLERDE BAĞIMSIZLIK

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin, verilmesi ile devam etti. Bayram coşkusu; marşlar, halk oyunları, birbirinden eğlenceli oyunlar ve renkli görüntülere sahne olan yarışmalarla doya doya yaşandı. Ellerde ay yıldızlı Türk bayrağı, dillerde bağımsızlık marşlarıyla coşkunun adeta doruğa çıktığı törene vatandaşların ilgisi de yoğun oldu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *