DPÜ PROJESİNE BAKANLIK’DAN DESTEK

710

Kütahya halkının doğal biyolojik kaynaklardan faydalanarak geliştirdiği ilaç, maya, boya gibi geleneksel ürünlere ilişkin bilgilerin derlenmesi ve geleneksel bilgi veri sistemi oluşturulması hedeflenen DPÜ projesine Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan destek geldi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ekrem Akçiçek’in yürütücülüğünü yaptığı Kütahya İlinde Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Kayıt Altına Alınması başlıklı proje, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenmeye uygun bulundu.

Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ekrem Akçiçek’in yürütücüsü olduğu ve Kütahya İlinde Biyolojik Çeşitliliğe Dayalı Geleneksel Bilginin Kayıt Altına Alınması başlıklı proje Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenmeye layık görüldü. Projeyle Kütahya halkının doğal biyolojik kaynaklardan faydalanarak geliştirdiği ilaç, maya, boya gibi geleneksel ürünlere ilişkin bilgilerin derlenmesi ve geleneksel bilgi veri sistemi oluşturulması hedefleniyor.

Sağlık, beslenme, tarım-hayvancılık ve endüstriyel üretim alanlarında geleneksel bilgilerin koruma altına alınacağı projenin sonucunda, Kütahya’nın biyolojik çeşitliliğine dayalı geleneksel bilgiler kullanılarak, ürünlerin patentinin yabancılar tarafından alınması önlenebilecek ve geleneksel bilgilere dayalı katma değeri yüksek yeni ürünlerin geliştirilmesine yönelik Ar-Ge faaliyetleri için veri ve bilgi sağlanmış olacak.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *