İSTİHDAM SAYISI 10’A KATLANACAK

839

Pandemi sürecinde maske üretim atölyesi olarak kullanılan atölyede tekstil ürünleri üretilmeye başladı. Açılışta konuşan Başkan Işık, ilk etapta 50 kişiye istihdam olanağı sağlayan atölyenin daha sonra 500 kişiye kadar istihdam edeceğine vurgu yaptı.

Kütahya Belediyesi’nin iştiraki olan Simpaş A.Ş. bünyesinde hizmet verecek olan tekstil atölyesi yapılan törenle açıldı.

Pandemi sürecinde maske üretim atölyesi olarak kullanılan alanda, tekstil ürünleri üretilmeye başlanıldı. Tekstil atölyesinde Simpaş A.Ş., Eyüp Şen danışmanlığında iç çamaşırı üretimi yapılacak. Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Yaklaşık 2 yıl önce pandemi süreci başladığında ilk maske üretimini başlatmış olduğumuz atölyemizin önündeyiz. O günün şartlarında burada yapılan üretimle yaklaşık 9 milyona yakın maskenin 5 milyondan fazlasını Kütahya Belediyesi olarak vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtıp, pandemi sürecinde birçok yarayı sarmış ve şehrimizi başka şehirlere muhtaç etmeyen bir görev üstlenmiştik” dedi.

50 KİŞİYE İŞ KAPISI

İlk etapta 50 kişiye istihdam olanağı sağlayan atölyenin ileride 500 kişiye kadar istihdam edebilecek kapasiteye çıkarılabileceğini ifade eden Başkan Işık, “Yine belediyemizin iştiraki olan Simpaş A.Ş. aracılığı ile tekstil üretim atölyemizi bugün itibariyle üretime sokuyoruz. Yaklaşık 50 kişi ile üretime başlayacak olan ve günlük 5 bin adet iç çamaşırı imalatıyla yürüyecek olan üretim sistemi, nihai olarak yaklaşık 500 kişinin istihdam edileceği bir şekle dönüştürülecek.” dedi.

Kütahya’da yapılacak her üretimin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Işık, “Kütahya gerek bulunduğu coğrafi konum gerekse sahip olduğu iş gücü ve diğer potansiyeller açısından bu bölgenin yıldız illerinden birisi. Bunun içinde belediye olarak elimizden gelen desteği ilk günden bu yana sürdürmeye devam ediyoruz. 3 binden fazla ek işyerinin açıldığı, dolayısıyla yıllık ortalama binin üzerinde işyerinin şehrimizde açılarak birçok insana istihdam sağladığı bir dönemdeyiz. Çok zor olan pandemi şartlarına rağmen her geçen gün şehrimize açılan işyerlerinin sayısı artıyor. İnşallah bu normalleştiğimiz dönemde yeni işyerlerinin sayısını artırarak şehrimizdeki işsizliğe ciddi anlamda bir çözüm bulmayı hedefliyoruz” dedi.

İHRACATA YÖNELİK ÜRETİM YAPACAK

Tekstil danışmanı Eyüp Şen ise üretimin ilk aşamada fason olacağını daha sonra markalaşarak ihracata yönelik üretimin yapılacağını ifade etti. Şimpaş A.Ş. Tekstil Atölyesinde 29 tekstil makinesi yer alırken, 50 kişi istihdam edilecek. Açılışa, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Damcı, Ömer Köse, Murat Arık, MHP Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanı İlker Bükni, MHP KAÇEP Kütahya Komisyon Başkanı Hülya Öztürk, Simpaş A.Ş. yetkilileri, Kütahya Belediyesi birim müdürleri ile basın mensupları katıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *