‘DESTEKLER SALGIN SONRASINDA DA DEVAM EDECEK’

532

Korona salgını sonrasında yeniden işlerinin başına geçen esnafımıza ihtiyaçlarına göre, çeşitli araçlara desteklemeyi sürdüreceklerini ifade eden AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, kendileri zor durumda olan esnafın bu dönemde ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzattığını belirtti

Kütahya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (KÜTESOB) Olağan Genel Kurulu Göksu Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. Olağan Genel Kurula Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekilleri Ahmet Tan, İshak Gazel, KÜTESOB Başkanı İbrahim Yiğit, yönetim kurulu üyeleri ve oda başkanları katıldı.

Kongrede konuşan AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, ahilik geleceğinin bugünkü temsilcileri esnaf ve sanatkarların asırlar boyu oluşan birikimleriyle Anadolu’nun vatan haline gelmesinde çok önemli misyonlar üstlendiğini ve bu toprakların harcı olduğunu belirtti.

DESTEK MİKTARI 4,3 MİLYAR

Birçok ülkede özellikle korona salgını döneminde sosyal adaletsizliklerin ve vicdanları yaralayan görüntülerin oluştuğunu vurgulayan İshak Gazel, “Hamdolsun Devletimizin aldığı tedbirlerle, esnaflarımız başta olmak üzere milletimizin gönülden hassasiyetiyle bu süreci en az zararla atlattık. Salgın sürecinden olumsuz etkilenenlerin başında esnaf ve sanatkârlarımız geliyordu. Bu dönemde esnaflarımızın yanında olmaya çalıştık. Bu kapsamda; ticari faaliyetleri olumsuz etkilenen esnafımıza gelir kaybı ve kira olarak 4 ay süreyle 1000’er lira hibe desteği sağladık. Türkiye genelinde bu desteğin tutarı 4,6 Milyar lirayı aştı. Bunun yanında dahil oldukları gruba göre esnafımıza, 5 bin ve 3 bin liralık hibe desteği de oluşturduk. Bunun miktarı da 4,3 Milyar lirayı buldu. Ayrıca esnaf ve sanatkarlarımızın kredi ve kefalet kooperatiflerine olan borçlarını yeniden yapılandırabilmelerini temin ettik. 2020’de bir kez 2021’de 3 kez bu kredileri ertelemeye tabi tuttuk. Korona salgını sonrasında yeniden işlerinin başına geçen esnafımıza ihtiyaçlarına göre, çeşitli araçlara desteklemeyi sürdüreceğiz.” Dedi.

‘BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE’Yİ

BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ’

Esnafların kendi yaşadıkları sıkıntıya rağmen bu dönemde, oda başkanlarının önderliğinde, herkese yardım elini uzattığını ve imkanlarını bölüştüğünü ifade eden İshak Gazel, bu toprakları vatan yapan harçtan bahsederken kastettiklerinden birinin de esnafların bu duyarlılığı olduğunu bu hassasiyetle büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını birlikte gerçekleştireceğini vurguladı.

Küresel enerji ile gıda ve hammadde fiyatlarında yaşanan artışlar ister istemez Türkiye’yi de etkilediğini açıklayan Gazel, “Üstelik bunun üzerine 2018 yılından beri döviz kurları üzerinden yapılan manipülasyonlarla da mücadele etmek zorunda kaldık. Bu mücadeleyi de aldığımız ve alacağımız önlemlerle başarıya ulaştıracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Fiyatları stokçuluk veya anlaşma yoluyla haksız bir şekilde yükselterek fahiş kazanç peşinde koşanlara verilen cezaları artırıyoruz. İnternet üzerinden satış yapan platformlara da belli düzenlemeler ve sınırlamalar getiriyoruz.” Dedi.

Kendi işini kurmak, yaygınlaştırmak ve büyütmek isteyen girişimcilere verilen desteğin artırılıp genişletileceğine değinen Gazel, “Çeşitli istihdam projeleriyle gençlerimizin hem meslek öğrenmelerini hem de kazanç sahibi olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Birçok kalemde gerçekleştirdiğimiz KDV indirimleriyle bir yandan vatandaşımıza dokunurken, diğer yandan da esnafımızın işini kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Çalışan, üreten, istihdam eden, ülkeye kazanç sağlayan herkesin yanında olmayı sürdüreceğiz.” Şeklinde konuştu. Kongrenin hayırlı olmasını temenni eden Gazel, esnafımıza bereketli, bol kazançlı ve huzurlu çalışmalar dileğinde bulundu.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *