TÜRK KIZILAY KÜTAHYA ŞUBE BAŞKANI TALHA TEKİN’DEN ÖNEMLİ UYARI

994

Depremzedelere evlerini açmak isteyen vatandaşlara seslenen Türk Kızılay Kütahya Şube Başkanı Talha Tekin, “Afet bölgesinden gelen depremzedelerin öncelikle AFAD ve İl Valilikleri ile iletişime geçmesi devlet yardımlarından yararlanması için çok önemli. Bu yüzden bireysel yardımlar değil kurumlar aracılığıyla yönlendirmeler sağlanmalı.” Dedi.

Tüm Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından afetten doğrudan etkilenen vatandaşlar bölgeden tahliye ediliyor. Misafirperverliğe ile tanınan çok sayıda Kütahyalı sosyal medyadan iletişim adreslerini paylaşarak depremzedeleri kendi evlerinde misafir edebileceklerini ifade ediyor.  

Depremzedelerin öncelikle yetkililer ile iletişime geçmesinin önemine değinen Türk Kızılay Kütahya Şube Başkanı Talha Tekin vatandaşlara önemli bir uyarıda bulundu.

‘VALİLİKLERE YÖNLENDİRİLMELİ’

Tüm şehirlerden olduğu gibi Kütahya’da da Deprem Bölgesinden gelen afetzede kardeşlerimiz için vatandaşların bireysel olarak çaba sarf ettiğini ifade eden Tekin, “Bu konuda yetkili organ valilikler, şehrimize de geldikleri zaman depremzede kardeşlerimizin öncelikle Kütahya Valiliği Açık Kapı Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor. Valiliğin resmi sitesinde ulaşabilecekleri adres ve telefon numarası mevcut. Bunun şöyle bir önemi var depremzede kardeşlerimizin oradan kayıtlı bir şekilde gelmedikleri için Kütahya’da olduğunun kayıt altına alınması gerek. Onların kayıt altına alınması gerekiyor ki devletin yaptığı yardımlardan faydalanabilsinler. Yani herhangi bir ödenek sağlanabilir, kira yardımları sağlanabilir bunun için öncelikle AFAD’a ve valiliğe giderek bilgilerini vermeleri gerekiyor burada kaldıklarına dair” şeklinde konuştu. 

‘KURUMLARIN DEVREYE GİRMESİ DAHA YARARLI’

Depremzedelere yardım etmek isteyen duyarlı vatandaşlara da seslenen Tekin, şu ifadeleri kullandı: “Vatandaşlarımız evlerini açmak istiyorlar buna da hiç gerek yok. Bu kayıtlar yapıldıktan sonra Kütahya Valiliği’nin kendilerine tahsis etmiş olduğu KYK’ya ait yurtlar, MEB bağlı yurtlar bunların yetersiz kalması durumda da mevcut şehrimizdeki tüm oteller bu vatandaşlara hizmet edecek. Alınan kararlar bu yönde o yüzden öncelikle evlerini açmak yerine bu vatandaşlarımız valiliklere yönlendirerek bunlarından faydalandırmayı sağlaması önemli. Hem oradan gelen vatandaşlarımızın kimler olduğu ve nasıl hizmet sağlanacağı hem de devlet yardımlarından faydalanabilmeleri için bireysel yardımlar değil bu kişilerin kurumlar aracılığıyla yönlendirmeler sağlanmalı.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *