YÜZDE 102 ARTTI

529

Personel giderlerinin normal mevzuatta olması gereken yüzde 40 barajının çok daha altında gerçekleştiğini belirten Başkan Vekili Abdullah Damcı, “Ne personel, ne de personel gideri fazladır. Pandemi döneminde bu kadar çok borç yükü olan belediyenin gelirlerinin yüzde 102 gibi artış olması kolay ulaşılabilecek bir hedef değil” dedi

Kütahya Belediye Meclisi 4. Dönem 5. Olağan Toplantısına başkanlık eden Başkan Vekili Abdullah Damcı, belediye gelirlerinin pandemiye rağmen yüzde 102 arttığını belirtti.

Toplantıda bütçe giderlerinin ekonomik sınıflandırılması cetvellerini değerlendiren CHP Grubu Meclis Üyesi Ruhsen Kumdalı, Kütahya Belediyesi bütçesinin yüzde 54,5 hizmet alımı için kullanıldığını iddia ederek her iş dışarıdan alınıyorsa o zaman belediyede bu kadar insan çalışmaması gerektiğini savundu.

‘KÜTAHYA BELEDİYESİ

ÇOK HASSAS YÖNETİLİYOR’

Konuya dair açıklamada bulunan Abdullah Damcı, “Kütahya Belediyesi 2019 yılından bu yana çok hassas bir şekilde yönetilmektedir. Bunu da raporlarımızda ve ifadelerimizde gösteriyoruz” dedi. Mal alımları ve bahsedilen noktalarda ihalelerin “e ihale yöntemi” ile yapıldığına dikkat çeken Abdullah Damcı, gerçekleşen ihalelerin yüzde 95’inin bu yöntemle yapılmasının 60 milyon lira tasarruf sağladığına değindi.

‘NE PERSONEL FAZLA NE DE GİDERİ’

Ayrıca personel giderlerinin çokluğu veya hizmet alımının fazlalığının söz konusu olmadığını ifade eden Damcı, “Şu anda personel giderleri 2021 yılında bizim normal mevzuatımıza göre olması gereken yüzde 40 barajının çok çok altındadır. Yüzde 21 civarındadır. Ne personel fazladır ne de personel gideri fazladır. Özellikle 3 yıldır gerek AK Partili komisyon üyeleri gerekse CHP grubundan komisyon üyeleri ve MHP komisyon üyelerimiz plan ve bütçe komisyonunda çok hassas bir şekilde çalışıyoruz. Bunun sonucunu da tabloda görüyoruz. Pandemi döneminde bu kadar çok borç yükü olan belediyemizin gelirlerinin yüzde 102 gibi olması kolay ulaşılabilecek bir hedef değildir. Siz pandemi yaşıyorsunuz, 2 senedir sıkıntılardan dolayı yatırımları yapamıyorsunuz, ekonomik sıkıntılar var ama gelirlerinizin yüzde 102’ini gerçekleştiriyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Kütahya Belediye Meclisi 4. Dönem 5. Olağan Toplantısı Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık şehir dışında olduğu için Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı başkanlığında gerçekleştirildi.

ATAMALAR HAKKINDA BİLGİLENDİRDİ

Kütahya Belediyesi meclis toplantı salonunda gerçekleşen Olağan Meclis Toplantısında meclis üyelerine bilgi vererek toplantının hayırlara vesile olmasını temenni eden Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, Birim Müdürlüğü ve üstü yönetici kadrolarına yapılan atamalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Başkan Vekili Damcı, 13.04. 2022 tarihinden itibaren Hal Müdürlüğüne Yılmaz Yaman, 13.04. 2022 tarihinden itibaren Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne İsmail Cenker, 14.04.2022 tarihinden itibaren Spor İşleri Müdürlüğüne İsmail Şen, 14.04.2022 tarihinden itibaren Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğüne Mustafa Özay’ın atandığını açıkladı.

KOMİSYON KARARININ VERDİ

PAZAR YENİDEN KURULACAK

Toplantıda geçtiğimiz ayda komisyona havale edilen eski adı aile sosyete pazarı olarak bilinen Kütahya Pazarı’nın yeniden kurulması da konuşuldu. Komisyonun pazarın kurulması yönünde raporunu verdiğini ifade eden Başkan Vekili Abdullah Damcı, “Pazar yeri kuruluş komisyonu kurulmuş ve yerinin uygun olunup olmadığı esas alınmıştır. 10 üyenin 9’u kuruluş yerinin olumlu olduğunu bir üye ise uygun olmadığını ifade etmiş sonuç olarak pazarın kurulması komisyon tarafından uygun görmüştür.” İfadelerini kullandı. Toplantıda Kütahya Pazarı’nın yeniden kurulması meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

YENİ BİR MAHALLE Mİ KURULUYOR?

Meclis toplantısında DPÜ Evliya Çelebi yerleşkesi ve yerleşke karşısındaki uydu kent bölgesine yeni bir mahalle kurulması da müzakere edildi. Kirazpınar ve Şair Şeyhi Mahallesi muhtarından gelen dilekçeler söz konusu bölgede oturan vatandaşların talebi ile meclis gündemine taşınan yeni mahalle kurma fikrinin Araştırma Geliştirme Komisyonunda görüşülmesi meclis üyelerinin oy birliği ile havale edildi.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *