BÜYÜK ZAFER’İN 100’ÜNCÜ YILINDA MEHMETÇİĞE ANLAMLI HEDİYE

649

Selçuklu mimarisinin tüm özelliklerinin sergilendiği, 2 bin cemaat kapasiteli Mehmetçik Camii açılışa hazırlanıyor. Mehmetçik Camii inşaatına giderek incelemelerde bulunan İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş,  “Büyük zaferin 100. yılında bu eser, Mehmetçiğe çok anlamlı bir hediye olacak.” dedi.

Kütahya Hava Tugayı Mehmetçik Camii’nde dış kaplamalar bitirildi.

Büyük Zaferin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında açılması planlanan camide iç düzenleme çalışmaları başladı.

Selçuklu mimarisinin tüm özelliklerinin sergilendiği eserde, ahşap tavan süslemeleri, minber, mihrap, halı, avize, mekanik sistemleri ile çevre düzenleme için hazırlıklara başlandı.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Mehmetçik Camii inşaatına giderek incelemelerde bulundu.

‘KÜTAHYA’YA ÇOK YAKIŞACAK’

Kütahya’nın 2 bin cemaat kapasiteli, mimarisi, üslubu ve çevre düzenlemesi ile harika bir esere kavuştuğunu belirten Hüseyin Demirtaş, “Büyük zaferin 100. yılında Kütahya’mıza çok yakışacak. Bu güzel eser TDV Kütahya şubesinin takibinde devam ediyor. Eserin realize olmasında Kütahya Valimiz Sayın Ali Çelik beyin çok özel destekleri ve himayeleri var. Tugay Komutanlığımız, İl özel idaremiz, Belediyemiz destek veriyor. Bu vesile ile hayırsever kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Büyük zaferin 100. yılında bu eser, Mehmetçiğe çok anlamlı bir hediye olacak. Vatandaşlarımıza destekleri için TDV Kütahya Şubesine uğrayıp nakdi destek vermelerini öneriyorum” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *