‘HEKİME ŞİDDET BÖYLE ÖNLENMEZ’

529

Sağlıkçılara ve hekimlere şiddetin randevusuz hasta muayenesiyle ilgili genelgesi değişmeden, özlük hakları konusundaki mağduriyetler giderilmeden çözülmeyeceğine değinen CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, “Bataklığı kurutmadan sivrisinekle uğraşılmaz” ifadelerini kullandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hekim sorunlarına değindi. 

Beş dakikada bir muayene, bakanlığın randevusuz hasta muayenesiyle ilgili genelgesi, yurt dışına giden hekimler, TUS sınavına değil yabancı dil sınavına hazırlanan hekimler, özlük hakları konusundaki mağduriyetlere dikkat çeken Ali Fazıl Kasap, “Tüm bu yaşananlar sağlıkçılara ve hekimlere şiddeti önlemez.” Dedi.

‘BATAKLIK KURUTULMADAN SİVRİSİNEKLE UĞRAŞILMAZ’

Bataklığı kurutmadan sivrisinekle uğraşılmayacağına değinen Kasap, “Beş dakikalık muayene, bakanlığın randevusuz hasta muayenesiyle ilgili genelgesi, birinci basamak sağlık hizmetlerinin hiç yerine konulması, eski bakanın “On, yirmi dakika bile yetmez.” demesi, yeni bakanın bu konuda hiçbir düzenleme yapma ihtiyacı duymaması, yurt dışına giden hekimler, TUS sınavına değil yabancı dil sınavına hazırlanan hekimler, özlük hakları konusundaki mağduriyetler ve 9 bin TL maaşla çalışan hekimlerin olduğu, SGK’nin mevcut politikalarıyla ve yaklaşımlarıyla sağlık için fahiş fiyatları ödetmesi insanlarımıza ve cezaların, yaptırımların yetersiz olması… Tüm bunları yan yana koyduktan sonra bu kanun teklifiyle getirilen sağlıkçılara ve hekimlere şiddetin önlenebileceğini sanıyor musunuz? Nereye varacağınızı zannediyorsunuz? “ ifadelerini kullandı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *