BU BAYRAM SENİN GURUR SENSİN

561

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bu sene ‘Bu bayram senin, gurur sensin’ mottosuyla büyük bir coşkuyla kutlandı. Birbirinden renkli görüntülere sahne olan kutlamalarda Gençlik Spor İl Müdürü Tahir Emre Can, gençlere seslenerek “Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yoluk içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir’ ‘dedi.

Milletimiz için büyük anlam ve öneme sahip Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs’ın 103’üncü yıldönümünde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kütahya’da coşkuyla kutlandı. Marşlar, halk oyunları, birbirinden renkli görüntülere sahne olan kutlamaların adresi Dumlupınar Spor Salonu’nda Gençlik Spor İl Müdürü Tahir Emre Can günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Millet için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir diyerek Samsun’a çıkmasının bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olduğunu belirten Tahir Emre Can, “Temeli 19 Mayıs’ta atılan milli egemenlik ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. Bunun yaşatılması için bunun yaşatılması için hepimize ve özellikle gençlere büyük görevler düşmektedir.” İfadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE CUMHURİYETİ SİZLERE EMANET’

Gençlere seslenen Can, “Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yoluk içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır. Sizler Türk Milletinin geleceği yarınlarımızın teminatısınız.” Dedi.

Tugay Bandosunun konseri ile salonda bayram coşkusu zirve yaptı. Ellerde ay yıldızlı Türk bayrağı, dillerde bağımsızlık marşlarıyla coşkunun adeta doruğa çıktığı törende salon dolup taştı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi, Kütahya’da da büyük bir coşkuyla kutlandı.

‘Bu bayram senin, gurur sensin’ mottosuyla düzenlenen kutlamalar Zafer Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başladı. Törene; Vali Ali Çelik, Milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler, Ahmet Erbaş, Ali Fazıl Kasap, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile protokol üyeleri katıldı.

Kutlamalar daha sonra Dumlupınar Spor Salonuna taşındı. Büyük bir coşkuyla ellerinde Türk Bayrağı ile Kütahyalılar tüm koltukları doldurduğu salonda heyecan ve gurur dolu bir atmosfer vardı.

VALİ ÇELİK SALONU SELAMLADI

Protokol üyelerinin salondaki yerini almasının ardından Vali Ali Çelik, salonu gezerek Kütahyalıları selamladı ve “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun” dedi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Gençlik Spor İl Müdürü Tahir Emre Can’ın açılış konuşması ile devam etti.

Büyük Önderimiz Atatürk’ün en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyetini, Türk Gençliğine emanet ettiğini hatırlatan Gençlik Spor İl Müdürü Tahir Emre Can ,”Türk Gençliği bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da emanetine sahip çıkacak onun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık düzeyine çıkarılması için üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Birlik ve beraberlik içinde birbirine sevgiyle yaklaşan iyi eğitim almış teknolojik kabiliyetler donatılmış Türk Genci ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır. Dedi.

‘ASLA ŞÜPHEMİZ YOK’

Gençlerin yarınların sorumluluğunu üstlenecek şekilde nitelikli, bilgili, idealist insanlar olarak yetişmesi için Türk Milletinin elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını vurgulayan Can, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Sizlerin de vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır sözünü rehber edinerek çok çalışıp ilerde şahsınıza verilecek görevleri en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur. Bu duygu ve düşünceler 19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramını tebrike diyor başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet gizlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum.”

Gençlik Spor İl Müdürü Tahir Emre Can’ın açılış konuşmasının ardından Gençlik Merkezi Şiir Topluluğu Üyesi Naim Kemal Burhan “Ben Bandırma Vapuru” isimli şiiri okudu. Daha sonra Gençlik Haftası çerçevesinde düzenlenen “Gençlik Koşusu’nda dereceye giren sporculara İl Protokolü ödüllerini verdi.

Halk oyunları ekibinin gösterisi ise büyük alkış aldı. Genç müzisyenlerden kurulu orkestranın seslendirdiği şarklılar kulakların pasını sildi. Gençlik spor İl Müdürlüğü sporcuları ise Türk Gençliğinin gücünü ve azmini gösterdi.

Dumlupınar Spor Salonu’da düzenlenen törene; Vali Ali Çelik, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Gündüz, Milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler, Ahmet Erbaş, Ali Fazıl Kasap, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Murat Kırbaç,kurum müdürleri, siyasi partilerin il temsilcileri katıldı.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *