CERRAHLAR BULUŞTU

550

Türkiye’nin önde gelen sinir ve beyin cerrahları Kütahya’da buluştu. Alanlarındaki son gelişimleri üç gün sürecek sempozyumda yakından takip edecek cerrahlar, aynı zamanda Kütahya’yı da tanıyacak

Türk Nöroşirürji Derneği üyesi Beyin ve Sinir Cerrahları, NOVA2022 Sempozyumu için Kütahya’da buluştu. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) ev sahipliğinde Pineal Bölge ve Patolojileri ve Nörovasküler Yenilikler başlığıyla Gülümser Hatun Termal Otel’de gerçekleştirilen sempozyuma KSBÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Cem Algın, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar, Medel Tıp Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Turan ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden onlarca cerrah katıldı.

‘ÜNİVERSİTE HASTANESİ ARTIK ZOR’

Kongre turizminde bir merkez olması umutla beklenen Yoncalı’da başlayan sempozyumda ilk sözü alan Prof. Dr. M. Cem Algın, Germiyanoğlu Beyliği’ne başkentlik yapan Türk ve dünya savaş tarihinin en önemi zaferi 30 Ağustos’un kazanıldığı, kültür ve sanat şehri Kütahya’yı tanıttı. 4bin 476 öğrenci, 530 öğretim elemanı, 373 idari personeli ile hızla büyüyen KSBÜ hakkında da bilgi veren Algın, “Kütahya büyükşehir oluncaya kadar artık bir üniversite hastanesi olması zor bundan sonraki sağlık hizmetlerinin şu ana kadar olduğu gibi Sağlık Bakanlığı hastanelerinde sürdüreceğiz.” Dedi.

DEVRALDIĞI MİRASI ZİRVEYE TAŞIDI

Katılımcılara Kütahya’yı ve Kütahya Çinisini anlatmak için sahneye çıkan Kültür Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar ise Çininin Picasso’su olarak çini sanatında dünyaya nam salmış Sıtkı Usta’dan devraldığı mirasın kısa öyküsünü anlattı. Bayrağı 11 yıl önce devraldığında ilk 2 yıl zorluklar yaşadığına dikkat çeken Nida Olçar, şu ifadeleri kullandı: “Herkes benden babam gibi olmamı bekledi. İnsanlar beni Sıtkı ustanın kızı diye tanıştırıyordu bir ismim yoktu. Ben Sıtkı ustanın kızı olmaktan gurur duyuyorum ama verdiğim bir mücadelede kendime en azından kendi ismimle tanıştırılmayı hak görüyordum; bu yüzden kolları sıvadım. Son olarak TBMM Şeref Holünde, Dolmabahçe Sarayı’nda düzenlenen birçok kişisel sergim oldu, G20 zirvesine konuk sanatçı oldum, Katar Türk kültür yılı etkinliklerinde çini sanatını tanıttım. Hong Kong’da açtığımız sergi 88 gün ile yurtdışında en uzun süre açık kalan sergi unvanını aldı. 11 yıl önce 1 mağaza 1 dükkan devralmıştım. Şimdi New York, Katar, Kapadokya, Eskişehir, Afyon, Koç Müzesi, Sultanahmet gibi 22 merkezde Sıtkı mağazaları yaşıyor.”

Olçar’ın ardından kürsüye çıkan Medel Tıp Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Turan, cerrahlara İleri düzey konfor sağlayan teknolojik bir Süper mikroskop Mitaka MM90’ı tanıttı. Perşembe günü başlayan sempozyum cuma ve cumartesi günü Kütahya gezisi ile devam edecek. Türkiye’nin önde gelen uzmanları Kütahya’nın tarihi ve turistik bölgelerini gezecek.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *