‘KALKINMA ANADOLU’DAN VE KADINDAN GELECEK’ DÜNYA’DA İLK BEŞTE GÜROK GRUP VAR

135

Kalkınma ve gelişimin Anadolu’dan ve kadından geleceğini belirten KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, günde 2 milyon adet üretim kapasitesine ulaşan Lav markası il  Dünya’daki ilk 5 üreticiden biri olduklarını açıkladı 

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, kadınların iş dünyasında var olmasının önemine dikkat çekerek Gürok Grup’un sektörde geldiği noktayı anlattı.

Türkiye’de ilk kadın TSO Başkanının Kütahya’dan çıkmasının çok güzel bir gelişme olduğunu ifade eden Esin Güral Argat, kalkınma ve gelişimin Anadolu’dan ve kadından geleceğini belirtti. Güral Argat, bölgesel kalkınmışlık farklılıkları ve kadın konusunu bir yere getirip çözmeden sürdürülebilir kalkınmanın mümkün olmadığını açıkladı.

BAŞKANLIĞI KÜTAHYALI KADINLARI CESARETLENDİRDİ

Başkan seçilmesinin ardından birçok kadın iş sahibi ve girişimci tebrik ziyaretine geldiğini ifade eden Gürsal Argat, “Birdenbire görünür oldular, bu beni bu çok şaşırttı. Varlardı ama hiç görünmemiş, gelmemişler. Sanıyorum benim varlığım onlar cesaretlendirdi ve gururlandırdı.” Şeklinde konuştu.

KUTSO bünyesinde açtıkları Kadın Girişimcilik Destek Ofisi ile iş fikri olan ya da girişimlerini büyütmek isteyen kadınlara yol arkadaşlığı yaptıklarını belirten Güral Argat, farkındalığın artırılması, cesaretlendirmek ve başlangıçta bir ivme yaratmayı hedeflediklerini dile getirdi.

ÇALIŞANLARIN YÜZDE 50’Sİ KADIN

Gürok Grup’ta kadın çalışan oranının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyleyen Güral Argat, “Örneğin Lav’da kadın çalışan oranımız yüzde 50. Aslında erkek egemen bir sektör, aynı sektörden arkadaşlarımıza ziyarete gittiğimde çok kadın çalışan göremiyorum.” Dedi. Vardiya sorumlusu görevini kadınlara verdiklerini belirten Güral Argat,kadın operatörler yetiştirdiklerini; Gürok Kiremit’te de üretimde, yönetimde kadın çalışanlar olduğunu ifade etti.

KUTSO’nun ve Kadın Girişimcilik Kurulu’nun birlikte yürüttüğü Sanayide Kadın Eli Projesinin teşvik edilince, yol gösterilince kadın varlığının arttığının bir ispatı olduğunu belirtti.

‘DÜNYADAKİ ÜÇ OYUNCUDAN BİRİYİZ’

Cam üretiminde dünyada söz sahibi olduklarını ifade eden Güral Argat, “Bir Teknopark kurduk kendi makinelerimizi ve üretim teknolojilerimizi yapar hale geldik. Bu bizi rekabette çok güçlü hale getirdi. Dünyada bunu yapan üç oyuncudan biriyiz. Makineleri ile birlikte entegre bir fabrika inşa edebilecek durumdayız. Lav markası ile günde 2 milyon adet üretim yaptıklarını belirten Güral Argat,100’den fazla ülkeye ihracat yaptıklarını ve  Dünya’daki ilk 5 üreticiden birisi haline geldiklerini açıkladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *