HORTUMUN VURDUĞU KÖYDE HAYAT NORMAL

671

Yumaklı Deresi mevkiinde 300 metrekarelik alanda 1,5 dakika süren ve 80’e yakın ağacı deviren hortum, elektrik hatlarına da hasar vermişti. Bölgedeki son durumda haberleşme ve enerjinin sağlandığını ifade eden AFAD Kütahya Müdürü Ahmet Ali Artun, bölgede Orman Bölge Müdürlüğünün çalıştığını açıkladı

Hafta sonu Kütahya merkeze bağlı Lütfiye köyünde sağanak yağmur öncesinde oluşan hortumda yaralanma ve can kaybının olmamasının sevindirdi. Hortum nedeniyle 80’e yakın çam ağacı kökünden devrildiği köydeki son durum hakkında konuşan AFAD İl Müdürü Ahmet Ali Artun, “Vatandaşların hayatını sekteye uğratan bir durum yok” dedi.

Piknik alanı olarak kullanılan Yumaklı Deresi mevkiinde oluşan yaklaşık 1,5 dakika süren hortum 80’e yakın çam ağacını devirdi. Hortum 300 metrekarelik alanda etkili olurken, hortum sonrası köyde elektrik hatları da hasar gördü.

HABERLEŞME VE ENERJİ SAĞLANDI

Hortumun ormanlık alan içerisinde meydana geldiğini bu nedenle köye yansıyan aksi bir durum yaşanmadığını ifade eden AFAD Kütahya Müdürü Ahmet Ali Artun, “Sadece haberleşme ve enerjide sorunlar yaşandı onlara da anında müdahale edildi.” Dedi.

Bölgede Orman Bölge Müdürlüğünün bir çalışması yürüttüğünü dile getiren Artun, “Yerleşim yerlerine sirayet eden bir durum yok. Olağanüstü bir durum söz konusu değildi. Haberleşme de, enerji de sağlandı. Vatandaşların hayatını sekteye uğratan bir durum yok şu an” ifadelerini kullandı

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *