‘DEVLETİN PARASI MİLLETİN PARASIDIR’

187

VALİ IŞIN MUHTARLARIN VE HALKIN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Köylerde çok büyük bir eksiklik olmadığını, taleplerin ve ihtiyaçların giderilmeye çalışıldığını ifade eden Vali Işın, “Grup köy yollarımız, öncelikli köy yollarımız tamamlanmış. Şimdi köyler arasındaki bağlantı yolu taleplerimiz var, onlara odaklanacağız. Unutmayalım ki, devletin parası milletin parasıdır.” dedi.

Kütahya Valisi Musa Işın, milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir ile birlikte Tavşanlı’nın Yataklı köyünde muhtarlar ve köy halkıyla bir araya geldi. Ziyarette, 25 köy ve 6 mahalle muhtarı ile köy halkının talepleri dinlendi çözüm yolları üzerine istişarelerde bulunuldu.

“KAPIMIZ VE GÖNLÜMÜZ AÇIK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devlet anlayışı gereği, atanmış veya seçilmiş herkesin vatandaşlara kapılarının ve gönüllerinin açık olduğunu belirten Vali Musa Işın, il merkezi, ilçeler ve köylerde halkla istişarelerin düzenli aralıklarla devam edeceğini söyledi.

Kendisine iletilen konuları dikkatle dinleyerek not alan Vali Işın, “Şu anda büyük sorunlarımız bulunmamaktadır, ancak takipçisi olmaya devam edeceğiz. İnşallah bir sonraki ziyaretimizde isteklerinizi yerine getirmiş olacağız. Yapabileceklerimizi gerçekleştirmek için çaba sarf ediyor, yapamayacaklarımızı ise sayın vekillerimizle birlikte Ankara’da gündeme getiriyor ve takip ediyoruz. Size hizmet etmek için buradayız. Sizin sorunlarınız bizim sorunlarımızdır” dedi.

‘EL ELE VEREREK ÇÖZEMEYECEĞİMİZ HİÇBİR PROBLEM YOK’

Köylerde çok büyük bir eksiklik olmadığını, taleplerin ve ihtiyaçların giderilmeye çalışıldığını ifade eden Vali Işın, “Büyük eksiklerimiz yok. Kalan eksiklerimizi de ihtiyaçların önceliğine göre gidermek için çabalıyoruz. Milletvekillerimiz, il genel meclisi başkanımız, meclis üyelerimiz, özel idaremiz ve muhtarlarımızla el ele vererek çözemeyeceğimiz hiçbir problem yok. Yeter ki birbirimizi sevelim, sayalım” diye konuştu.

‘KAMU KAYNAKLARI ÇOK İYİ KULLANILMIŞ’

Köy yolları konusunda da daha önce görev yapan valiler, milletvekilleri, kaymakamlar, il genel meclis üyeleri ve özel idareye teşekkür eden Vali Işın, “Kamu kaynaklarını çok iyi kullanmışlar. Grup köy yollarımız, öncelikli köy yollarımız tamamlanmış. Şimdi köyler arasındaki bağlantı yolu taleplerimiz var, onlara odaklanacağız” ifadelerini kullandı. Devlet kaynaklarının akılcı ve tasarruflu bir şekilde kullanılması gerektiğini vurgulayan Vali Işın “Unutmayalım ki, devletin parası milletin parasıdır. Bu parayı kendi paramız gibi korumakla yükümlüyüz. Hatta devletin parası daha da önemlidir, çünkü bu bir emanettir ve burada 85 milyon insanın hakkı vardır. Bu kaynakları doğru yerde ve doğru zamanda kullanmak mecburiyetindeyiz” dedi.

Köylerdeki yetimler, yaşlılar ve kimsesizlerin kaymakamlıklara, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına bildirilmesini isteyen Vali Işın, “Yaşlılarımız, büyüklerimizin başımızın tacı. Eğer köylerimizde yetimler, yaşlılar, kimsesizler varsa lütfen bize bildirin. Hiç kimse aç ve açıkta kalmamalı, hiç kimse sahipsiz olduğunu hissetmemeli. Devletimiz ve milletimiz vatandaşının yanında” dedi.

‘TÜRKİYE YÜZYILI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ’

Vali Işın konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Sayın Cumhurbaşkanımızın “Türkiye Yüzyılı” vizyonuna inşallah eşlik ederek hep beraber bu kervanda yer alıp memleketimizi daha iyi bir konuma getirmek için gayret göstereceğiz.”

Ziyarette İl Genel Meclisi Başkanı Muammer Özcura, Tavşanlı Kaymakamı Hayrettin Baskın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak ve ilgili kurum müdürleri de yer aldı.

KÜTAHYA VALİLİĞİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *