İSMAİL AMCA’YA YARDIM ELİ UZANDI

567

Kütahya’da yapılan bir sokak röportajında yaşadığı ekonomik sıkıntılar sebebiyle intihara kalkıştığını ifade eden İsmail Dolma, Vali Ali Çelik tarafından ikna edilerek Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde yaşamayı kabul etti. Dolma, “Tüm ihtiyaçlarım karşılandı. Devletimiz sağ olsun, çok şükür şu an her şey güzel” dedi.

İNTİHARA KALKIŞMIŞTI

Geçtiğimiz gün sokak röportajları yapan bir Youtube kanalının yayınladığı Kütahya videosu kısa sürede gündeme oturdu. Kütahya’da yapılan sokak röportajında yaşlı bir amca terminalde yaşadığını belirterek yaşadığı sıkıntılar sebebiyle intihara kalkıştığını ifade etti.

Video üzerine Kütahya Valisi Ali Çelik harekete geçti. Kütahya Valiliği’nden yapılan açıklamada otuz yılı aşkın bir süre Kıbrıs’ta yaşayan İsmail Dolma’nın pandemi sürecinde Kütahya’ya geldiği ve ablasıyla yaşamaya başladığı ancak ablasının vefatı üzerine maddi ve manevi zorluklarla karşılaştığı ve durumun psikolojisini de olumsuz etkilediğini belirtildi. 2022 Nisan ayına kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın anlaşmalı otelinde misafir edilen İsmail Dolma’nın, pandemiden kaynaklanan dışarı çıkma kısıtlamaları nedeniyle kalmak istediği için otelden ayrıldığını vakfın nakdi yardıma devam ettiği vurgulandı.

VALİ ÇELİK DEVREYE GİRDİ

Soruna kalıcı bir çözüm bulmak için İsmail Dolma ile görüşen Vali Ali Çelik, İsmail amcayı her türlü ihtiyacının karşılanacağı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizde diğer büyüklerimizle beraber kalması konusunda ikna etti. Vali Ali Çelik’in konuşmasıyla ikna olan İsmail Dolma, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde kalmayı kabul etti.

Tüm ihtiyaçları karşılanarak merkeze yerleştirilen İsmail Dolma, “Benimle dertlenen herkese teşekkür ediyorum. Eksik bilgimden dolayı kabul etmediğim Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde yaşamaya başladım. Tüm ihtiyaçlarım karşılandı. Devletimiz sağ olsun, çok şükür şu an her şey güzel” dedi. Kütahya Valiliği’nden yapılan açıklamada Dolma’nın sağlık durumunun iyi olduğu belirtilerek hassasiyet gösteren tüm vatandaşlara teşekkür edildi.

FATMA SÜMER  




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *