ULUSLARARASI TURNUVALARDA İSTİKLAL MARŞIMIZI SÖYLETTİRİYORUZ

517

Her sene en az bir sporcunun yurtdışı müsabakalarına katıldığı belirten Kütahya Bölgesi Judo Antrenörü İsmail Kevzer ‘’Uluslararası turnuvalarda istiklal marşımızı söylettiriyoruz. Judo olimpik bir spor ve pandemi süreci sonrasında bile 12 adet Türkiye derecemiz, onlarca madalyamız var’’ dedi.

3 KLÜPTEN 150 SPORCU İLE JUDO ORDUSU

Kütahya Bölgesi Judo Antrenörü İsmail Kevzer Gazete 43’e açıklamalarda bulunarak judonun son yıllarda Kütahya’daki gelişimi hakkında konuştu. 3 kulüpte faaliyet gösteren 150 sporcuları olduğunu belirten İsmail Kevzer sporcuların nasıl yetiştirildiğine dair bilgi de verdi. 3. ve 4. Sınıftan itibaren çocukların kids judo ile tanıştığını dile getiren Kevzer, “İlerleyen dönemlerde ilkokul 5 ve 6. Sınıfa geldikleri zaman resmi olarak okul ve federasyon müsabakaları olarak Yıldızlar, Ümitler, Gençler ve Büyükler kategorilerinde lise son bitene kadar devam ettiriyoruz. Üniversite yıllarında Büyükler kategorisine geçmiş oluyorlar. Bu şekilde her 2 yaş geçtikçe kategoriler atlayarak devam ediyor.’’ dedi.

Öğrencileri kaybettikleri enerjiyi nasıl artıracakları ve beslenme üzerine de bilgilendirdiklerini açıklayan Kevzer, ‘’Çünkü judo sporu kasların ve eklemlerin aynı anda çalıştığı ender sporlardan biridir. Bu yüzden beslenme çok önemli. Özelilikle yılın bir iki ayı müsabakaların durduğu dönem günde iki antrenman yaparak tabiri caizse arabanın benzinini dolduruyoruz’’ ifadelerini kullandı. Sporcularının federasyonda dereceye girebilmeleri için çok sayıda özel müsabakaya girdiğine değinen Kevzer, özel müsabakalarda hataları, eksikleri görüp Türkiye şampiyonasında bunu giderdiklerine değindi.

ŞAMPİYONAYA GİDECEK KENDİNİ BELLİ EDER

Kevzer, şampiyonaya gidecek bir sporcunun kendini belli ettiğini vurgulayarak “Bir sporcunun derece yapabilmesi için küçük yaşlarda judoya başlaması lazım. İlk önce aileler ile işbirliği içerinde oluyoruz. Okulda beden eğitimi öğretmenleri ve okul müdürüyle istişare halinde oluyoruz.” Dedi. Başarı için üçlü işbirliğinin şart olduğunu vurgulayan Kevzer, sonraki sürecin sporcuyla kendi arasında devam ettiğini İl Müdürlüğü’nün kendilerine verdikleri destekler ile müsabakalara katıldıklarını açıkladı.

‘TÜRKİYE FİNALLERİ BİR CV’DİR’

Kendileri için gruplar müsabakasından sonra en önemli başarının Türkiye finallerine katılmak olduğunu ifade eden İsmail Kevzer, “Türkiye finallerinde çıkan çocukların belli bir derece almış olması Türkiye’deki olimpiyat merkezlerine çağrı yapacağınız anlamına gelir. Eğer sporcu spor fakültesine gitmek isterse bu bir cv’dir. Burada başarılarınızı kaleme dökersiniz. Bu başarıya istinaden herkesten en öne geçmiş olursunuz ve rahat bir şekilde fakülteye girersiniz. Fakülte olarak düşünmezseniz milli takımlar nezdinde dünyanın her yerine gidersiniz. Türkiye’yi temsil edersiniz.” İfadelerini kullandı.

Her sene mutlaka en az bir sporcumuzu yurtdışına gönderdiklerini ve uluslararası turnuvalarda İstiklal Marşını söylettirdiklerini ifade eden Kevzer,sözlerini şöyle sonlandırdı: “Judo olimpik bir spor ve pandemi süreci sonrasında bile 12 adet Türkiye derecemiz var. Gruplarda ve iller arası müsabakalarda almış olduğumuz madalyaları da sayarsak onlarca madalyamız var. Çocuklarımız burada çalışıyor. Devletimizin ve il müdürlüğümüzün bize vermiş olduğu imkânları kullanıyoruz. Çocuklar burada antrenmanlarını yapıyorlar. Başarı ilk seferde gelmezse ondan sonra ki seferlerde kendiliğinden geliyor. Bizlerde üzerine katarak her şeyi daha güzel yapmaya çalışıyoruz.” FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *