GENÇ FEST’E YOĞUN İLGİ

707

Bu yıl ilk kez düzenlenen “Bir İmam-Hatip Festivali Genç Fest 2022” organizasyonuna 3 binin üzerinde öğrenci katıldı. Festivalde model uçak gösterileri, Survivor Parkuru, Geleneksel Türk Okçuluğu yarışmaları da yer aldı

Kütahya Valiliği himayesinde düzenlenen, organizasyonu KİHMED tarafından gerçekleştirilen “Bir İmam-Hatip Festivali Genç Fest 2022” yoğun katılım ile gerçekleştirildi.

Kütahya İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (KİHMED) organizasyonunda düzenlenen, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Eğitime Destek Platformu (EDEP), Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Yedi Hilal’in destek verdiği festivale gençler büyük ilgi gösterdi.

3 BİN ÖĞRENCİ KATILDI

Kütahya Kent Ormanı’nda bu yıl ilki organize edilen festivalde, imam-hatip okulları stantlar kurarak okulların tanıtımını yaptı. Kütahya genelinden 3 binin üzerinde öğrencinin olduğu festivalde Nefer ve Grup Aksiyon konserleri ile katılımcılar eğlenirken, Fuat Başarılı tiatral gösterileriyle gençlerin gönlünde taht kurdu.

UÇAK GÖSTERİLERİ DÜZENLEDİ

İzmir İmam-Hatipliler Derneği’ne ait İMHADBÜS Mobil Eğitim Aracı gelerek VR gözlük, model uçak gösterileri düzenledi. Festivalde ayrıca Survivor Parkuru, Geleneksel Türk Okçuluğu yarışmaları, Mas Güreşi, tiyatro gösterileri gibi birbirinden farklı etkinlikler düzenlendi.

Festivalin sonunda yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini Kütahya Valisi Ali Çelik ve Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit takdim etti.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *