SEÇİME DOĞRU..

710

Seçimlere ben diyeyim 11 ay , siz deyin 12 ay kaldı. Ama siyaset çoktan ısınmaya başladı, partilerde seçim havasına şimdiden girdi bile..

Başa güreşen partiler bir bir teşkilât vitrinlerini yenilerken AK Parti’ nin bu konuda her şeyi ince eleyip sık dokuyarak, temkinli hareket ettiği, hassas davrandığı görünüyor.

Partilerin liste taslakları henüz kâğıda yazılmasa da özel ortamlarda konuşulur olduğu iddiaları herkesçe malum.

Bir de bakarsınız bütün tahminleri boşa çıkartan sürpriz isimlerin listelerde yer alma ihtimali her zaman var.

Millet olarak seçimleri, seçim havasını ve seçim heyecanını yaşamayı çok seviyoruz.

Baksanıza her hafta sonu, hatta ortası bir çok önemli / özel gelişme partilerce fırsat bilinerek, seçim havasında çeşitli toplantı ve mitinglerle değerlendiriliyor. Bu da demokrasimizin ayrı bir güzelliği.

Seçimlere daha 11 ay var. Mevzuyu  bu kadarıyla açıp kapatalım.

Ağzımızın tadı..

Kütahya; gezip dolaşmayı, yeni yerler görmeyi sevenler için tarihi ve doğal zenginliğiyle fazlaca güzel, bir fırsat şehri.

Yalnız tarihi ve doğası mı ?

Sanatı.. Sanatçıları..

Geleneksel kıyafetleri..

Çelebi ruhlu, gani gönüllü insanları..

Ürünleri.. Ürettikleri..

Hele bir de yemekleri..

Ağızlara lâyık.

Bir çok ilimizde olduğu gibi Kütahya’ nın da  Coğrafi İşaret  Belgeli  ağız tadı marka yemekleri var. Son olarak bunlara bir de Gediz Tarhanası eklendi.

Gediz’ e gidip de acılı ya da acısız Gediz Tarhanası yemeyen yok gibidir. Sadece Gediz de değil, her yerde bakkallarda, marketlerin raflarında Gediz Tarhanasını   bulabilirsiniz. Yemeyenlere ısrarla tavsiye olunur.

Bugüne kadar Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenip Coğrafi İşaret Belgesi alarak markalaşan ürün sayımız 12 oldu. Bunlar: Kütahya Çinisi, Cimcik Aşı, Bitli Helva, Köpük Helvası, Paşa Helvası, Kızılcık Tarhanası, Tavşanlı Leblebisi, Simav Halısı, Gediz Güveci, Şaphane Vişnesi, Pazarlar Kirazı ve son olarak Gediz Tarhanası.

Darısı sıradakilerin başına.

Hadi yiyin gali..

Afiyet olsun.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *