KÜTAHYA BUNU HAK EDİYOR

777

Kütahyalı işadamı Tuncer Can, Kütahya merkeze 5 yıldızlı termal otel yapımına başladı. Egarr Beyond Termal Hotel içinde 120 oda, 300 yatak, 1000 kişilik konferans ve 500 kişilik toplantı salonları, termal hamam, termal havuz, sauna, spa barındıracak.

Dumlupınar Mahallesinde Kütahya’nın ilk 5 yıldızlı termal hotelinin temeli Vali Ali Çelik ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın katılımı ile atıldı. Başkan Işık, 5 yıldızlı termal hoteli Kütahya’ya kazandıran girişimcilere teşekkür ederek, diğer yatırımcılara örnek olmasını temenni etti.

İLK 5 YILDIZLI OTEL

Kütahya’nın ilk 5 yıldızlı termal oteli olacak Egarr Beyond Termal Hotel’in temel atma töreni yapıldı. Törende Tuncer Can Group İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı, Termal Otel Yatırımcısı Tuncer Can yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “ Kütahyamıza hayırlı olacağını düşündüğümüz, birlik beraberliğin ve dostlukların gelişip pekiştiği, şehir ve ülke dışından gelecek olan misafirlerimizin temiz, nezih, refah ve huzur içinde ağırlanacağı Egarr Beyond Termal Hotelimizin temel atma törenimize hepiniz hoşgeldiniz. 120 Odalı, 300 Yataklı, 1000 Kişilik konferans ve 500 kişilik toplantı salonları, termal hamam, termal havuz, sauna, spa merkezleri bulunan termal otelimizin vatanımıza milletimize, sizlere,hizmete açılması için çalışmalarımızı başlatmış bulunuyoruz. Siz kıymetli misafirlerimizin şahitliğinde termal otel projemizin temelini bugün birlikte atacağız. Bu girişim bizlere, Kütahyamıza, Halkımıza ve milletimize hayırlı olsun. Rabbim utandırmasın. Yar ve yardımcımız olsun inşallah. Bu önemli günde bizlerin heyecanına ortak olduğunuz ve verdiğiniz destekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür eder şükranlarımı sunarım” dedi.

‘BUGÜNE KADAR BU YOKTU’
Konuşmasında Kütahya’nın nitelikli yatak kapasitesinin artması gerektiğini ifade eden Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Tarihi bir gün yaşıyoruz. Göreve başladığım günden bugüne kadar tüm yatırımcılarımıza bu şehre bir ilk olarak 5 yıldızlı otel yatırımı yapın dedim. Tuncer Can ve ailesi bizim söylediklerimizi dikkate alarak 2 yıl önce Kütahya’da ilk 5 yıldızlı otel yapı ruhsatını aldılar. Ancak pandemi süreci araya girince biraz gecikti. Artık otel hizmete girdiğinde arama motorlarına Kütahya’da 5 yıldızlı otel yazıldığında internette çıkacak. Bugüne kadar bu yoktu. Darısı diğer yatırımcılarımıza ve diğer tesislere” dedi.

SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık “Yeter mi yetmez. Nitelikli yatak kapasitesini artırmayan Kütahya, zenginleşemez, büyüyemez. Onun için bu yatırım çok anlamlı. Komşularımızı kıskanmaya gerek yok. 25-30 bin yatak kapasiteli Afyonkarahisar’ı tebrik etmek lazım. Afyonlu yatırımcılar 5 yıldızlı otelle başlamış ve diğerleri gelmiş. Kazasız belasız otelimizin tamamlanmasını ve Kütahyalı hemşehrilerim ile Türkiye’den ve Dünyadan gelen misafirlere kullanmayı nasip etsin. Belediye olarak bu yatırımları önemsiyoruz. Otogarın yanında 500 yataklı diğer 5 yıldızlı tesis için sıcak su taahhüttünde bulunduk. O yatırımcımızda yakında otelin temelini atacaktır. Eski kamyon garajına gelen sıcak suyu buralara dağıtmak için elimizden geleni yapacağız. Sözümüzün arkasındayız. Bu tesislerimizin bir an önce şehrimizde çoğalması gerekiyor. Başlangıcı yapan değerli yatırımcımıza, ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

İLK ADIMI ATTIK
Temel atma töreninde konuşan Kütahya Valisi Ali Çelik ise sözlerine şu ifadelerle devam etti.  “Jeotermal ve sağlık kürü ve turizmi çok değerli. En temel eksik alt yapı, tesis ve konaklama. Bugün ilk adımın atıldığı noktadayız. Yatırımcımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Temel atma törenine Kütahya Valisi Ali Çelik, Belediye Başkanı Alim Işık, AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, CHP İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz ve çok sayıda davetli katıldı. Yatırımcıyı bu mutlu gününde ailesi ve sevenleri yalnız bırakmadı. Temel atma töreni dualarla ve kurban kesilerek sona erdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *