‘TAM BİR FAŞİSTLİK’

458

DPÜ TÖMER’in Müdür Yardımcısı Muhammet Süheyb Süleyman’ın Suriye kökenli bir Türk Vatandaşı olduğunu ifade eden Rektör Kazım Uysal, “Farz edin ki Hocamız Almanya kökenli olsaydı aynı eleştiriler gelir miydi? Bir insan Türk vatandaşlığı anladıktan sonra kökeni üzerinden eleştiri yapmak tam bir faşistliktir” dedi

‘BEN NEYSEM O DA O’DUR’

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Türkçe Öğretim ve Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (DPÜ TÖMER)Suriye kökenli Türk Vatandaşı Akademisyen Muhammet Süheyb Süleyman’ın Müdür Yardımcılığı yapmasına gelen eleştirilere cevap verdi. Öğretim Görevlisi Muhammet Süheyb Süleyman’ın Suriye kökenli Türk vatandaşı bir akademisyen olduğunun altını çizen Rektör Uysal, “Hocamız mülteci ya da göçmen değil İslami İlimler Fakültesi’nin herkesin kabullendiği, saygın bir hocasıdır ve Türk Vatandaşıdır. Ben neysem statü olarak o da odur.” Dedi.

‘ALMAN KÖKENLİ OLSAYDI AYNI ELEŞTİRİLER GELİR MİYDİ?’

Muhammet Süheyb Süleyman Hocanın kökeni farklı olsa aynı eleştirilerin gelmeyeceğine de vurgu yapan Rektör Uysal, şu ifadeleri kullandı: “Hocamız Suriye kökenli değil, Avrupalı, orta Asyalı da olabilirdi. Farz edin ki Almanya kökenli olsaydı aynı eleştiriler gelir miydi? Bir insan Türk vatandaşlığı anladıktan sonra kökeni üzerinden eleştiri yapmak tam bir faşistliktir.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Türkçe Öğretim ve Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (DPÜ TÖMER) Müdür Yardımcılığı yapan Suriye kökenli Türk Vatandaşı Akademisyen Muhammet Süheyb Süleyman’ın Müdür Yardımcılığı yaptığının sosyal medyaya yansıması ile Kütahya kamuoyu ikiye bölündü. Suriye kökenli birinin DPÜ TÖMER’de yöneticilik yapmasına tepki gösterenler olduğu gibi Muhammet Süheyb Süleyman’ın saygın bir hoca olduğu ve eleştirilerin yersiz olduğu da çok sayıda kullanıcı tarafından dile getirildi. 

Öğretim Görevlisi Muhammet Süheyb Süleyman’ın bir Türk Vatandaşı olduğunu vurgulayan Rektör Uysal, Süleyman’ın derse girmediğine ve idarecilik yaptığına değinerek “Bunun neresine itiraz ediyorlar anlayamıyorum?” şeklinde konuştu.

‘DPÜ ULUSLARARASI BİR ÜNİVERSİTEDİR’

Bu tavırların Kütahya’ya ve üniversiteye zararlı olduğuna dikkat çeken Rektör Uysal, “Kütahya’ya, üniversitemize yazık ediyoruz.” Şeklinde konuştu. DPÜ’nün uluslararası alanda yakaladığı başarıları hatırlatan Rektör Uysal, “Şu an bizim üniversitemizde yurtdışından gelmiş 10’dan fazla akademisyen var ve YÖK bunu teşvik ediyor. Suriye kökenli birisi iyi bir Arapçacı, iyi bir biyolog, iyi bir fizikçi olsa biz bu kişiyi neden almayalım bunun neresi kötü? Çok iyi Arapça bilen bir hocamızı müdür yardımcısı yapsak üniversitemize hizmet etse bunun neresi kötü. DPÜ’nün uluslararası bir üniversite olması kimi rahatsız ediyor?” dedi.

‘BU OYUNA GELMEMEK LAZIM’

Tepkilerin bir sosyal medya paylaşımı üzerine başladığını ifade eden Uysal, “Yorumlarda hep Suriyeli birisi idareci yapıldı deniyor bakın gömleğin bir düğmesini yanlış iliklerseniz hep yanlış gider. Ben bazı vatandaşları normal karşılarım ancak birisi ortaya yanlı bir şekilde bir şey atıyor ardından herkes aynı kuyuya taş atıyor. Paylaşımda Suriye vatandaşı deniyor. Arkadaşımızın Türk vatandaşı olduğunu kimse yazmıyor. Bu vatandaşlığı da ne ben ne üniversite ne de valilik verdi. Milletimizi birbirimize düşürmek isteyen nifaklar var. Bu oyuna gelmemek lazım.” İfadelerini kullandı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *