‘LÜTFEN TEKRAR ÖNLEM ALIN’

1000

Türkiye’deki 40 kat vaka artışının Kütahya’da da gerçekleştiğini açıklayan KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, “Ya ne olacakmış grip değil mi.” Diye düşünmemek gerek. Vatandaşlarımız lütfen tekrar önlem alsınlar.” Dedi.

‘NASILSA GRİP GİBİ’ DEMEYİN!

COVID 19 vaka sayılarındaki artışı, salgının doğal gidişatı olarak açıklayan Rektör Vural Kavuncu, geçtiğimiz aylarda maskelerin çıkarılmasıyla normal yaşantıya dönüldüğünü hatırlattı.  “Bunun bir salgın yapabileceği aslında görülüyordu. Nitekim şu anda da çok daha hızlı bulaşan ve farklı semptomlar gösteren farklı bir varyant ortaya çıktı. Bu sefer aşılı olduğumuz için geçenki kadar yıkıcı bir etki yapmamak ile birlikte kronik hastalıkları olan, bağışıklığı zayıf insanlarda ciddi bir risk oluşturmaya devam ediyor. Sağlıklı insanların “Ya ne olacakmış grip değil mi.” Diye düşünmemesi gerek.” İfadelerini kullanan Kavuncu, Bu ağır bir gribin ve insanı yere serebileceğine vurgu yaptı.

KAPALI MEKANDA MASKELERİ TAKALIM

Türkiye’deki 40 kat vaka artışının Kütahya’da da gerçekleştiğini açıklayan Rektör Kavuncu, şu ifadeleri kulandı: “Hastanede genellikle söylediğim gruptan yatan vakalarda artış var. Ancak artış eskisi gibi yoğun bakımları kilitlendiğimiz, FTR hastanesini kapattığımız düzeyde değil. Umarım bu dalgayı da fazla hasar gelmeden atlatırız. Vatandaşlarımız lütfen tekrar önlem alsınlar. Kalabalık, yan yana ortamlardan biraz uzak dursunlar. Kapalı mekânlarda da maskeleri lütfen tekrar takalım.”

Şu anki yoğunlukta yeni bir yoğun bakım açma ihtiyacı olmadığını da dile getiren Kavuncu, “Ama yarın farklı bir seyir olur ihtiyaç olur. Biz Hazırız. Unutmayalım ki biz en ağır dönemlerde bile bu ili başka bir ile muhtaç etmedik. “Burada yoğun bakım yatağı, doktor yok” denmedi. Allaha şükür tüm tedbirlerimiz tamam büyük bir şey olmazsa yine sıkıntı çekmeyiz.” Şeklinde konuştu. Rektör Kavuncu, aşıları eksik ya da hatırlatma dozu gelmiş olanların mutlak surette aşılanmayı ihmal etmemelerini önerdi.

Türkiye’deki 40 kat vaka artışının Kütahya’da da gerçekleştiğini açıklayan KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, “Ya ne olacakmış grip değil mi.” Diye düşünmemek gerek. Vatandaşlarımız lütfen tekrar önlem alsınlar.” Dedi.

Kütahya’da artan COVID 19 vaka sayılarının artmasıyla İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul’un ardından Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu da kamuoyuna uyarılarda bulundu.

BAŞKA SALGINLAR DA YOLDA

İnsanlığı başka salgınların da beklediğini belirten Kavuncu, “Bu bizim neslin karşılaştığı en ciddi pandemi idi. Fakat dünya bir pratik kazandırdı. Artık bilim insanları aşıyı hızlı imal etmenin yolunu biliyor. Daha hızlı bir şekilde bunları yapabilecek durumdayız.” İfadelerini kullandı.

Yeni tercih döneminde üniversiteli adaylarına da seslenen Rektör Vural Kavuncu, “Aileler heyecanlı öğrenciler yeni bir yaşamın eşiğinde en doğru tercihi yapmanın telaşında. Bu noktada KSBÜ tanıtım sayfalarının yanında canlı destek hizmeti gibi özel bir hizmete de imza attı. Öğrencilerimizin whatsapp hattından bize ulaşmaları istedikleri takdirde fakültelerin dekanları yüksekokulların müdürleri ya da ilgili branşların hocalarıyla canlı bir bağlantı kurarak akıllarındaki soruları sorma imkânları var.” dedi

Mezun öğrencilerinin genelde 6 ay içinde iş bulabildiğini belirten Rektör Kavuncu, “Bu sebeple doluluk oranlarımız okul birincileri ile yüzde 103’ü buluyor. Biz şunu gözlemliyoruz başka bir üniversite tercih eden öğrenciler, sonraki senelerde yatay geçiş yapmak istiyor. Bu sayı 2 binlere varıyor. Ama biz çok azını alabiliyoruz. Bu şu demek öğrenci ilk gittiği yerdeki üniversite ile bizi sonraki senelerde kıyaslıyor ve KSBÜ’yü daha avantajlı buluyor. Bu sene de başka bir yere gidecek ama sonra bizim üniversitemize gelmek isteyen öğrenciler var. Biz bunlara ulaşmak istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

‘KÜTAHYA ÖĞRENCİ ŞEHRİ OLABİLİR’

Yüksek kalitede eğitim verdiklerine dikkat çeken Rektör Kavuncu, uygulamalı derslerinin başarısına da değindi.  Yakın zamanda hizmete girecek Şehir Hastanesinin bu sene girecek tıp öğrencileri için bulunmaz bir nimet olacağını dile getiren Kavuncu, “Şu anda salonlarda eğitim almak zorunda kalarak sahaya çıkan sağlıkçılar olduğunu görüyoruz. Ama bizde MYO’lar da dahil olmak üzere bütün öğrenciler çok iyi uygulama yapıyor ve hayata ve mesleğe hazır halde çıkıyorlar. Türkiye’de tek olan bölümlerimiz de var. Adli Bilimler Bölümü Türkiye devlet üniversiteleri arasında sadece bizde, Sterilizasyon Dezenfeksiyon bölümümüz Türkiye’de sadece 3 üniversitede var, İş Uğraşı Terapisi sadece 7 üniversitede var. Konuşma Dil bozuklukları Terapisi Türkiye’de çok az sayıda biz bir ay içinde uygulama merkezlerini şehirde de açacağız modern cihazlar ile.” İfadelerini kullandı. Üniversite tercihlerinde şehirlerin de belirleyici olduğunu ifade eden Rektör Kavuncu, “Bunun için Belediyemizin esnafın, halkın hep birlikte inanması lazım, birlikte çalışmamız gerek. Bugün öğrenci şehri diye anılan şehirlerin beraberinde sanayisi ekonomisi de gelişiyor. Kütahya’da böyle olabilir.” Dedi.

‘HASTANE TAMAMLANINCA

TAM SAĞLIK KAMPÜSÜ OLACAK’

Germiyan Kampüsü’nün genişleme alanı olarak belirlendiğini hatırlatan Rektör Kavuncu, “Ancak 3 yıl içinde bazı değişimler gerçekleşmedi. Germiyan Yerleşkesi’nde DPÜ’nün bazı bölümleri varken bizim de bazı bölümlerimiz DPÜ kampüsü içindeydi. Rektör Hocamız ile bu işi çözüme kavuşturalım diye karar aldık. Bu sene hızlı bir şekilde bu değişimi gerçekleştirdik. Kampüsün her şeye hazır olduğunu söyleyemem ama hızlı bir şekilde kendimiz adapte ediyoruz ve alacağımız bütçeyle birlikte en az bir yıl içinde çok daha güzel çok daha cehresi değişmiş bir kampüsle karşı karşıya kalacağız. Bu sene bu projenin ilk ihalesini yapmayı umut ediyoruz. İnşallah 3 sene içinde ilk binalara taşınırız. Ve şehre gelen de bir üniversite kampüsünden geçtiğini fark eder. Çağdaş özellikli estetik fonksiyonel ve vatandaşla iç çe bir  çalışma yapacağız.” Dedi. Kampüsün Kütahya’ya çok değer katacak bir projeye de ev sahipliği yapacağını vurgulayan Rektör Kavuncu, oradaki genişleme alanında yeni bir hastane projesi olduğunu belirtti.  Projenin önemli bir aşamaya geldiğini ifade eden Rektör Kavuncu, Kütahya’da ciddi bir ihtiyaca hizmet edecek hastanenin hayata geçmesiylekampüsün tam anlamıyla bir sağlık kampüsünün olacağının altını çizdi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *