MEĞER BURALARDAYMIŞ !

753

Koronayla tanışalı neredeyse 2 buçuk yıl  (2 yıl 4 ay) oldu.

Ülke olarak başından bugüne ,salgınla, top yekûn “başarılı” bir mücadelenin içerisinden geçtik, geçiyoruz.

Maskelerin çıkarılmasıyla birlikte hiç bir şey yokmuş, korona bitmiş, çekip gitmiş gibi yaşamaya başlamıştık ki, son haftalardaki vaka verileri(artışları) ve bizzat yaşadıklarımız vaziyetin hiç de öyle olmadığını bize tekrar hatırlattı, gösterdi.

                           ☆☆☆

Aslında, 11 Mart 2020 öncesini çok da özlemiştik.

Haksız da değildik.

Son 3 bayram hariç, önceki bayramları evlerimizde geçirdik.

Sevdiklerimizle uzaktan, ancak telefonla görüşüp, bayramlaşabildik.

Büyüklerin ellerinden, küçüklerin gözlerinden öperek hasret gideremedik, bir sofra etrafında buluşamadık.

Kapalı ve kalabalıklardan uzak durduk.

Nişan, nikah, düğün ve sünnetleri hep geleceğe erteledik.

Günlük hayat gibi çalışma hayatımızda “ yeni normal” e uyarlandı, bir çok çalışanın ofisi, iş yeri, çocukların okulu evleri oldu.

Uzunca bir zaman camilerden mahrum, ibadetlerimizi evlerimizde eda ettik. Cuma ve bayram namazlarını kılamadık. Cenazeler sıkı önlemler altında ve sadece çok yakınları tarafından kaldırıldı.

Devletin bir çok üst düzey toplantıları dahi teknolojinin imkanlarıyla çevrim içi formatında yapıldı.

Hasılı.. Salgının yoğun yaşandığı dönemde “yeni bir normalimiz, yeni bir hayatımız “ oldu.

                          ☆☆☆

Yaz aylarının gelmesi, okulların tatile girmesi, Ramazan ve Kurban Bayramları, turizm sezonuyla birlikte gerek yurt içi, gerekse yurt dışı kaynaklı, biraz da bize özgü, “Kavimler göçü “ misali büyük bir sosyal hareketlilik yaşadık, yaşıyoruz.

Koronanın bir çok varyantını gördük. Güney Afrika’ da görülen, oradan da bütün dünya ya yayılan Omicron varyantı BA.5 Avrupa üzerinden ülkemizde de, yukarıdaki hareketliliğe bağlı olarak yaygın bir şekilde görülmeye başlandı. Yetkililer her gün yeni açıklamalar yaparak, Koronanın   Omicron BA.5 ‘ in çok çabuk bulaşan ve hızla yayılan bir alt varyant olduğunu söylüyor.

Sağlık Bakanlığının Haftalık Veri Tablosu hiç de hoşa gidecek cinsten değil.

Küsuratları bir kenara bırakarak tabloya baktığımızda son 4 haftanın vaka verileri: 7 bin, 57 bin, 117 bin ve son hafta 226 bin ! gibi endişelendiren artışları görüyoruz.

Vakaların bu hızla artmaya devam etmesi halinde, sonbaharda, daha ciddi bir durumla karşılaşmamız sürpriz olmayacak.

 Sağlık Bakanlığınca korunma amaçlı kişisel önlemlerin alınması, kapalı ve kalabalık ortamlarda daha az kalınması, 50 yaş üzeri ve riskli guruplardaki kişilerin son aşılarının üzerinden 6 ay geçmişse  hatırlatma dozunu mutlaka yaptırılmaları ısrarla tavsiye ediliyor.

Maske, mesafe ve temizlik gibi şahsi  önlemlerin günlük sosyal hayatımız, ticaretimiz, eğitim, spor ve diğer hizmet alanlarına mâni bir hal olmadığı gibi daha sağlıklı ve verimli olacağı gayet açık.

                         ☆☆☆

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

Özgür, tarafsız ve objektif olarak ülkemizin ve yaşadığımız şehrin  menfaatlerini, kamu düzenini ve halkın değerlerini, basın ilkelerini de önceleyerek koruyan…

Kütahya’nın tanıtımı için her zaman ve zeminde samimi gayret ve hassasiyetlerini ortaya koyan yerel ve ulusal medya temsilcisi ve çalışanı tüm basın mensubu arkadaşlarımın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını tebrik ediyor, sevdikleriyle beraber başarı, sağlık ve esenlikler diliyorum.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *