ŞÜKÜRLER OLSUN KAVUŞTURANA

610

Değerli okurlarım, geçen bayram aranızda değildim. ” Bayram geldi neyime, anam anam garibem” türküsünü de mırıldanmadım hüzünlenmedim. Anam babam hayatta olmasalar da bu bayram sevdiklerimle beraberdim. Yaklaşık beş senedir gidemediğim memleketim Elâzığ’daydım. Yani bu sene bayramı bayram tadında yaşadık. İnsanın sevdikleriyle birlikte olması hakikaten güzel bir duygu.

Bayramlar kimine gör seyran,  kimine göre alem kimine göre ise sıla- i Rahim demek. Bizde bu bayramı sevdiklerimizle birlikte geçirmek için sıla- i Rahim yaptık. Sıla-i Rahim dinimizde akrabalık ilişkilerinin güçlendirmesini, birlik ve beraberliğin daha muhkem hale getirilmesini sağlayan bir ameldir.

 Peygamberimiz hadislerinde Sıla-i Rahim yapmanın önemi üzerinde durarak sıla-i Rahim yapan kişinin ömrünün, rızkının bereketleneceğini ve alacağı faziletleri bildirmektedir. Bizde hem bunun faziletinden istifade etmenin hem de çok özlediğimiz memleketimizi ziyaret etmenin, sevdiklerimizle kucaklaşmanın sevincini yaşadık. Elâzığ’ın insanları gibi havası da sıcak. Serinlenmek, şehri kuşbakışı seyretmek, manevi havasını solumak için kadim şehir Harputa çıktık. Gezilecek, görülecek çok güzel tarihi mekanları olan Harput, bağrında önemli değerleri barındırıyor.

 Malum 24 Ocak 2020 tarihinde Elâzığ’da büyük bir deprem oldu. Tam gitmeye hazırlanırken bu kez koruna pandemisi geldi. Tedbirler kapsamında sokağa çıkma ve seyahat kısıtlaması getirilince bizde şehir dışına çıkamadık ve haliyle geçmiş olsun ziyaretinde bulunamadık. Pandemi azalınca ortam rahatlayınca bizde bunu fırsat bilerek çok özlediğimiz memleketimize gittik. Yok olası pandemi çok şeyden mahrum bırakmıştı bizi. Ortam rahatlayınca insanlar akın akın sevdiklerine koştular. Yollarda büyük bir yoğunluk vardı. Uçaklarda, otobüslerde, trenlerde yer bulmak mümkün değildi. Ulaşım ücretlerinin fazla olması bile durduramadı insanları. Hakikaten çok bunalmışız. Pandemiye rağmen yatırımlar durmamış şahane yollar yapılmış. O yollarda yoğun kamyon trafiği var. Buda ekonomimizin iyi olduğunu gösteriyor. Şehirlerde sanki yer ile gök birleşmiş gökdelenler inşa edilmiş.Elâzığ’da ise depremin yol açtığı yara tam kapanmış olmasada şehirde büyük bir yapılaşma var. Şehir fiziki olarak çok büyümüş. Durumdan memnun olan çoğunlukta olmakla beraber şikâyetçi olanda var. Ayrıca şehir içinde yıkılması gereken çok sayıda hasarlı bina bulunuyor.  Allah yardımcıları olsun yerel yönetimlerin buralarda yapacağı çoook işleri var. Çünkü şehir çok geniş bir alana yayılmış. Buna rağmen belediye Başkanı ve ekibi alt ve üst yatırımları ve hizmetleri ile modern bir şehir inşa etmenin gayreti içerisindeler. Elâzığ halkı Belediye Başkanı Şahin Şerifoğlları’nu ve ekibini beğeniyor takdir ediyor. Allah her türlü afattan hepimizi korusun duasıyla sağlıcakla kalın bizimle kalın değerli GAZETEKIRKÜÇ okurları.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *