BELDEM VE BELEDİYE BAŞKANI

559

 Değerli okurlarım bu bir övgü yazısı değil.  Yazıyı yazmadan evvel beldeyi biraz dolandım ardından bir kahvede oturup çaylarımızı yudumlarken belde sakinleriyle belde ve belediye başkanı hakkında sohbet etim. Halkın başkandan, yönetimden ve tabi hizmetlerden memnun olup olmadığını sordum. Yani gittim gördüm konuştum ve yazdım. Ahalinin beldesini sevdiklerini ve genellikle belediyeden memnun olduklarını öğrendim. Dolayısıyla bu yazı marifetli ve gayretli bir belediye başkanına gösterilen iltifattır. Günümüzde en büyük eksiklerimizden biride, işini doğru dürüst yapana, bulunduğu yere hizmet edene, yatırım yapana teşekkür etmeme, iltifatta bulunmamaktadır. Boşuna atalarımız ” marifet iltifata tabidir” dememiş. Bununla bireysel olarak belki bir şey kazanmayız ama ülkemiz ve milletimiz çok şey kazanır. Bu medeni tavrımızla motive olan yönetim daha çok çalışır ve hizmet eder. Çünkü nankörlük, müzmin muhaliflik kimseye bir şey kazandırmaz yararı da olmaz.

 İnsanlar nerede doğacağını, nerede doyacağını, nerede öleceğini bilemez. Kaderimizde olanı yaşarız. Doğal olarak insanlar doğduğu ve doyduğu yerleri sever. Bende öyleyim. Ben doğmadığım doymadığım yerleri de seviyorum. Onlardan biride rahmetli babamın şeker fabrikasında çalışması sebebiyle sonradan taşındığımız babamın-anamın kabirlerinin bulunduğu can kardeşimin yaşadığı belde ( Hoğu) Yurtbaşı.

 Çünkü bu belde fiziki özelliğiyle, güzelliğiyle, ilgi odağı olması sebebiyle farklı bir yer. Birçok ilçede olmayan bu beldede mevcut. Zira Yurtbaşı Elâzığ’ın 3 ilçesinden hem alan hem de nüfus olarak büyük. İl merkeziyle bitişik olması, kara hava ve demiryolu ulaşımının olması, tarıma ve yatırıma elverişli olması beldeyi cazibe merkezi konumuna getiriyor. Hakikaten Yurtbaşı çok büyümüş il merkeziyle bütünleşmiş durumda. Geceleri ışıl ışıl olan, akşamları at yarışları yapılan donanımlı bir hipodromu, şeker fabrikası, beldeye iktisadi, içtimai ve istihdam olarak katkı sağlayan  Organize Sanayi Bölgesi, Keban barajı gölü kıyısında yeşillikler içinde, cadde ve sokakları tertemiz, estetik bir saat kulesi, şehit Korgeneral Osman Erbaş Anıtı, çocuk oyun park ve bahçeleri, modern bir belediye binası, spor ve sosyal tesisleri, üzümcülüğü, seracılığı ve sebzeciliğiyle adından söz ettiren, ulaşım sorunu olmayan, insanların huzur içinde yaşadığı, birçok ilçede bulunmayan hizmetlerin hepsi 8 bin nüfuslu, il merkezine 12 kilometre uzaklıkta  Elâzığ’ın Yurtbaşı Beldesinde bulunuyor.

  Böylesine gelişmiş, genişlemiş, büyümüş ve deprem yaşamış beldenin belediye başkanının işinin hiçte kolay olmadığını düşündüm. Yapılanları görünce, belde halkıyla konuşunca başkanın ve yönetiminin zorluklarını aştığını, hizmetlerin aksamadığını anladım. Çalışkan, hizmet üreten ve idealist bir belediye başkanının neler yaptığını bu beldede görmek mümkün. Ekibiyle ve tüm birimleriyle el ve gönül birliğiyle kısa sürede büyük işler başaran belediye Başkanı Yasin Yılmaz, hizmette dur durak bilmiyor yılmadan yorulmadan çalışıyor kimseyi mağdur etmiyor. Birlik ve beraberliğin dahada güçlenmesi için gayret eden, insanların dertleriyle dertlenen, hizmeti tabana yaymasıyla, garip gurebanın hamisi olmasıyla, mütevazi kişiliğiyle belde halkının sevgisini ve takdirini kazanan Başkan Yılmaz, yaptıklarından yetinmeyerek daha fazlasını yapmak, sorunları minimize etmek, daha önemli icraatlar da bulunmak, Yurbaşını adına yakışır duruma getirmek istiyor. Bunu Elâzığ’ın büyük aşiretlerinden biri olan Kasımanların bayramlaşama etkinliğinde kendisiyle kısa bir sohbetimizde öğrendim. Başkanın beldesi için önemli hayalleri, hedefleri olduğunu ve bunları geçekleştirmek için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışacaklarını, hizmette sınır tanımayacaklarını anladım. Ortaya çıkan eserlerini görünce, Başkanın hayallerini gerçekleştireceğine, hedefine ulaşacaklarına ve bu hususta çok azimli ve kararlı olduğunu gördüm. Zira seçim döneminde verdiği sözleri büyük oranda yerine getirdiği söyleniyor. Hizmetlerinden ve halkla ilişkilerinden memnun olanlar takdir ederken eski mezarlığın bakımsız olması nedeniyle tenkit edenlerde var.

 31 Mart 2019 seçimlerinde Ak Partiden seçilerek başkanlık koltuğuna oturan Başkan Yasin Yılmaz,  bu tempoyla devam ederse istikbalinin parlak olduğunu düşünüyorum. Başarılar dileğiyle sağlıcakla kalın bizimle kalın değerli GAZETE KIRKÜÇ okurları.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *