GÖKYÜZÜNÜN FATİHLERİ KÜTAHYA’DA BULUŞTU

463

Büyük Zafer’in 100’üncü yılında TEKNOFEST’in bazı yarışmalarının Kütahya’da düzenlenmesinin taşıdığı anlama vurgu yapan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, “Zafer Havalimanı’nda Türkiye’ye geleceğin zaferlerini kazandıracak gençlerle buluştuk” dedi.

TEKNOFEST 2022 coşkusu Zafer Havalimanı’nda düzenlenen Uluslararası Serbest Görev İHA yarışması ile Kütahya’da yaşanıyor.

ZAFER’İN TOPRAKLARINDA DÜZENLENSİN TALİMATI

Toplam 98 İHA takımının mücadele edeceği yarışmanın açılışında konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, “Bu sene 5’incisi düzenlediğimiz TEKNOFEST’i Karadeniz şehirlerimizde düzenliyoruz. Fakat bu senenin bir özelliği var bu sene Büyük Zafer’in 100’üncü yılı. Bu sebeple Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Zafer’in100’üncü yılında Zafer Meydanı’nda da TEKNOFEST’in bazı yarışmalarının finallerini burada düzenlememiz talimatını verdi.” Dedi.

‘KÜTAHYALI GENÇLERE VESİLE OLSUN’

Zafer Havalimanı’nda Türkiye’ye geleceğin zaferlerini kazandıracak; dünyayı yeniden adaletle merhametle bulaşacak gençlerle buluştuklarını belirten Kacır, “İHA yarışmamız ZAFER Havalimanımıza Kütahyamıza hayırlar getirsin inşallah nice Kütahyalı gencin çocuğun milli teknoloji hamlesi ile bulaşmasına vesile olsun.” Temennisinde  bulundu.

‘TÜRKİYE’NİN GENÇLERE EMANET EDİLDİĞİ ŞEHİR’

TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA yarışmalarının Kütahya için ayrı bir öneme sahip olduğunun altını çizen Vali Ali Çelik, Kütahya, şu ifadeleri kullandı “Kütahya Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlere emanet edildiği şehir. “Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz!” Atatürk bu sözü, Büyük Zafer’den tam 2 yıl sonra bu topraklarda, kurtuluşun şehri Kütahya’da söyledi”

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2022 coşkusu Kütahya’da yaşanıyor. Uluslararası Serbest Görev İHA yarışması Büyük Zafer’in 100’üncü yılında Zafer’in kazanıldığı Kütahya’da başladı.

Türkiye’nin ilk ve tek bölgesel havalimanı Zafer Havalimanı’nda düzenlenen yarışmanın açılış törenine; Vali Ali Çelik, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Kütahya milletvekilleri Ahmet Tan, İshak Gazel, Ceyda Çetin Erenler, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Toplam 440 takım ve yaklaşık 3 bin 500 öğrenci başvuru yaptığı 98 ulusal ve uluslararası İHA takımı 14 Ağustos Pazar gününe kadar kıran kırana yarışacak.

‘BU YARIŞMALARIN KAYBEDENİ YOK’

Açılışta konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST’e başvuruların her geçen sene katlanarak arttığını belirtti. Kacır, “Türkiye’nin dört bir yanından 98 takım uçuşlarını serbest görev kategorisinde gerçekleştirilecek. Bu yarışmaların kaybedeni yok. Bu yarışmalara katılanlar, hayal kuranlar, araştıranlar, geliştirenler, üretenler Türkiye’nin geleceğine imza atacaklar ve hepsi bu yarışmaların kazananları olacaklar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, “ülkemin milli teknoloji hamlesinde ben de varım” diyen, bağımsız geleceğimizin teminatı binlerce genci Kütahya’da ağırlamaktan büyük bir gurur ve onur duyduklarını ifade eden Vali Ali Çelik, TEKNOFEST’in hayal eden, düşünen, üreten gençler için çok önemli bir platform olduğuna dikkat çekti.

‘ÜRETMEK ZORUNDAYIZ’

Vali Çelik, “Bağımsızlık benim karakterimdir!” prensibiyle her alanda kendine yeten bir Türkiye için üretmek zorundayız. Bugün burada teknolojiyi sadece kullanan değil aynı zamanda onu üreten bir nesil görmek bizleri ziyadesiyle memnun etti. Hayal ve fikir dünyanızın zenginliğiyle tasarladığınız İHA’ları görmek geleceğe dair inancımızı daha da güçlendirdi. Bizi, uzay ve havacılıkta çok başarılı yılların beklediğini şimdiden görüyor ve buna yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Alandaki gençlere seslenen Vali Çelik, “Sizler emek verdiğiniz, bizler de yolunuzdaki tüm engelleri kaldırdığımız müddetçe biliyoruz ki başaramayacağınız hiçbir şey yok. Sevmekten, hayal kurmaktan, düşünmekten, üretmekten, çalışmaktan ve hedefinize yürümekten asla vazgeçmeyin. Arkanızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Bizlere Büyük Zafer’in 100. yılında bu gururu yaşatan Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, Bakanlığımıza, tüm paydaş kurum ve kuruluşlarımıza şahsım ve Kütahya’mız adına şükranlarımı arz ediyorum. Büyük Zafer’in 100. yılı coşkusunu Kütahya semalarında yaşatacak gençlerimize başarılar diliyorum.” Dedi.

‘KÜTAHYA KEŞFEDİLMEYİ BEKLİYOR’

Böyle bir etkinliğin Kütahya’da yapılmasından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Başkan Işık, “Hepiniz hoş geldiniz. TEKNOFEST 2022 kapsamında düzenlenecek olan Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması’na Kütahya olarak ev sahipliği yapmanın onuru ve mutluluğu içindeyiz. İçinde bulunduğumuz Zafer Havalimanı başta olmak üzere Kütahya her yeri ile keşfedilmeyi bekleyen, birçok misafirini gönül rahatlığı ile memnun edip geri gönderecek bir potansiyele sahip” dedi.

100 YIL ÖNCENİN PAROLASI İLE GELECEĞE

Ulu Önder Atatürk’ün ‘İstikbal Göklerdedir’ parolası ile yıllar önce yönünü çizdiği bir alanda İnsansız Hava Araçları Yarışması’nın Zafer Havalimanında yapılmasının çok büyük bir anlam taşıdığına değinen Başkan Işık, “Çünkü bu topraklar 100 yıl önce bugünlerde atalarımız tarafından kurtarıldı. Büyük Zaferin 100. Yıl dönümünde böyle bir yarışmanın burada düzenlenmesinde katkısını esirgemeyen sayın bakanımız başta olmak üzere, bakanlık çalışanlarımıza ilgili kurumlarımıza, üniversitelerimize, emeği geçen herkese şehrim olarak teşekkür ediyorum. Dışarıdan gelen katılımcılarımızın da burada rahat bir yarışma ortamında yarışmaları için il olarak elimizden ne geliyorsa hepsini yapacağız. Kütahya merkezden buraya yarışmacıların ve vatandaşlarımızın taşınmasından burada ağırlanmasına kadar her türlü organizasyon sayın valimizin başkanlığında bir komisyon tarafından yapıldı. Katılımcıların hepsine başarılar diliyorum” dedi. 

Yarışmalara katılacak İHA takımlarını alandaki stantlarında ziyaret eden Vali Ali Çelik, Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık İHA’ların özellikleri hakkında bilgi aldı. TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA yarışmaları, 14 Ağustos Pazar günü sona erecek.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *