TRT ÇOCUK EKRANLARINDA ZAFER’İN COŞKUSU

515

TRT Çocuk miniklere Büyük Taarruz’un 100. Yılında Zafer’i anlatacak. “Aslan” ile “Elif ve Arkadaşları”nın Büyük Taarruz Özel Bölümleri, bugün ve yarın TRT Çocuk’ta ekrana gelecek

Ağustos ayı başında AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel Büyük Zaferle ilgili TRT Çocuk Kanalının da bir sürprizi olduğunu açıklamıştı.

100.YILA ÖZEL İÇERİKLER

TRT Çocuk dergisinin Ağustos sayısında “Bazı zaferler sonsuza kadar kutlanır” mottosuyla kapak dosyasında 30 Ağustos Büyük Taarruz ve Zafer coşkusuna yer vermesinin ardından;TRT Çocuk, Büyük Taarruz’un 100. yılını ekrana getirdiği özel içeriklerle kutlayacak.

TRT Çocuk, Kütahya Valiliği ve Dumlupınar Kaymakamlığının destekleriyle Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi’nin 100’üncü yıl dönümüne özel hazırlanan bölümleri ekrana getirecek. “Aslan” ile “Elif ve Arkadaşları”nın Büyük Taarruz özel bölümleriyle çocuklar, Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde kazanılan zaferin destansı hikâyesini öğrenme imkânı bulacak.

BUGÜN VE YARIN YAYINDA

Bu özel bölümde Aslan, Mehmet, Zeynep ve Eren 30 Ağustos Zaferi’nin kaynağını merak eder ve öğrenmek ister. Kahramanlarımız Dumlupınar’a doğru bir yolculuğa çıkar ve gezi sırasında Başkomutan Tarihî Millî Parkı, Dumlupınar Şehitliği, Kurtuluş Savaşı Müzesi ve Dumlupınar Atatürk Evi’ni ziyaret eder. Yola çıkarken farklı fikirlere sahip olan dört arkadaş yolculuğun sonunda zaferin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde milletin tüm unsurlarını kullanarak mücadele etmesiyle kazanıldığını anlar. Aslan, Büyük Taarruz ve Başkomutan Meydan Muharebesi özel bölümüyle 29 Ağustos günü saat 13.55, 18.20, 21.20’de ve 30 Ağustos günü saat 15.15, 18.45, 20.20’de TRT Çocuk’ta ekrana gelecek.

 “Elif ve Arkadaşları”nın Büyük Taarruz 100. yılına özel olarak hazırlanan bölümünde Elif, Ayşe, Kerem, Selim ve İpek Öğretmen ile birlikte Dumlupınar’ın ülkemiz ve tarihimiz açısından önemini anlatan bir maceraya yer veriliyor. “Elif ve Arkadaşları”nın Büyük Taarruz özel bölümü 29 Ağustos günü saat 11.30, 14.35, 18.05’te ve 30 Ağustos günü saat 15.00, 18.30, 20.05’te TRT Çocuk’ta izleyicilerle buluşacak.

BU İKİ BÖLÜMÜ SAKIN KAÇIRMAYIN

Sosyal medya hesabından çocuklara seslenen Vali Ali Çelik, “ TRT Çocuk, 29 ve 30 Ağustos’ta sizleri ekran başına çağırıyor! “Aslan, Elif ve Arkadaşları” kurtuluş mücadelesinin kazanıldığı Dumlupınar’a geliyor. Size özel hazırlanan bu iki bölümü sakın kaçırmayın” ifadelerini kullandı.

29 ve 30 Ağustos’ta iki farklı çizgi filmle Kütahya ve özellikle Dumlupınar’ın TRT Çocuk’ta olacanı belirten AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Zaferimizin 100. Yılının coşkuyla kutlanması ve Zafer bilincinin kitlelere ulaşması İçin onlarca çalışmasına şahit olduğum ve katkı sağlamaya çalıştığım Vali Ali Çelik’e ve TRT Çocuk Genel Müdürü Bora Durmuşoğlu’na teşekkür etti.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *